/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dodon se visează la „casă nouă”. La reparația Președinției vor lucra până la 200 de persoane

missing
22 februarie 2018, ora 18:50

„- Curățirea pe dinafară nu era în proiect, tot acuma ați început-o?
– Noi deja am pus schelele și am început lucrările,” susține președintele Dodon.

După aprilie 2009, când a fost devastată în timpul protestelor, accesul în clădirea Președinției pentru jurnaliști a fost extrem de anevoios. Astăzi, datorită faptului că turcii s-au apucat să repare imobilul, Igor Dodon a invitat jurnaliștii pentru a le arăta imagini din interior, făcându-l pe șeful de șantier. Cele trei etaje devastate în timpul violențelor au fost aduse cât de cât în ordine, dar lucrările s-au stopat în 2012 din lipsă de fonduri. Cabinetul președintelui a fost sigilat, deși anterior acesta nu a avut de suferit. Și biblioteca a rămas intactă. De reparația președinției se va ocupa o firmă din Turcia, selectată în urma unei licitații, iar lucrările vor fi făcute de muncitori moldoveni. Câteva schițe cum va arăta Președinția după renovare au fost instalate în hol.

Pentru a realiza acest proiect în cel mai calitativ și bun fel noi o să folosim peste 150-200 de persoane pe șantier.”

Igor Dodon visează cu ochii deschiși la ziua în care va păși în această clădire, dezvăluind câteva dintre planurile pe care le are în casă nouă. „Eu am crezut că în această clădire voi semna primul ordin de dizolvare a Parlamentului și voi decide care va fi data alegerilor anticipate. Eu cred că aici voi semna ordinul de desemnare a noii guvernări”, susține președintele Dodon.

Președintele a spus că statul turc nu a cerut nimic în schimbul banilor pe care îi oferă pentru reparație. În total, lucrările ar putea costa 10 milioane de euro.

„Pentru mine nu este cel mai important biroul, eu pot să stau unde stau și acum. Acesta este simbolul statului, în centrul orașului stă o clădire devastată, în paragină. Ne face nouă asta cinste?”, a adăugat Dodon.

„După finalizarea acestui proiect această clădire va fi cea mai frumoasă din orașul Chișinău”, a conchis Hulusi Kilic, ambasadorul Turciei în Moldova.

Turcii vor repara clădirea care are 2500 de metri pătrați atât în interior cât și în exterior. Până acum statul a cheltuit 106 de milioane de lei pentru întreținerea clădirii, pentru reparația acoperișului, dar și pentru alte lucrări secundare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram