11:06:03 28.03.2024
Stiri

Deținuții din R. Moldova, susținuți de Uniunea Europeană să învețe o meserie

Social 22.02.2018 15:40 Vizualizări777 Autor: Ziarul National


Deținuții din R. Moldova, susținuți de Uniunea Europeană să învețe o meserie

După ce își ispășesc pedepsele în închisori, persoanele reîntoarse în societate nu se pot deseori reintegra, neavând profesii și, pentru a-și câștiga cumva existența, cei mai mulți recidivează și se întorc din nou la închisoare.

Pentru a ajuta deținuții să învețe o meserie ca să-și găsească mai ușor de lucru după ce își ispășesc pedeapsa, Uniunea Europeană a decis să finanțeze un proiect de educație profesională a persoanelor din închisori.

Astfel, în cadrul proiectul „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova”, UE va finanța și va organiza, împreună cu proiectul german „Reforma structurală în învățământul profesional tehnic în Republica Moldova”, în trei penitenciare-pilot - nr. 9 Pruncul, nr. 4 și nr. 15 Cricova, cursuri de instruire vocațională, în sistem dual, pentru meseria „tencuitor”.

În aceste instruiri sunt antrenați aproximativ 70 de deținuți, în anul școlar 2017-2018.

Uniunea Europeană a livrat astăzi celor trei penitenciare, în cadrul acestui proiect, materiale didactice necesare derulării învățământului profesional, în special a segmentul de practică.

Responsabilii din domeniu consideră că deținuții care au o calificare profesională, își găsesc de muncă sau capătă experiență și vechime în câmpul muncii prezintă risc mult mai scăzut de recidivă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md