/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Amenință că vor aduce „rablele” în fața Guvernului. Angajații Parcului de Autobuze cer Silviei Radu să nu le demită șeful

missing
22 februarie 2018, ora 14:45

În petiția lor, angajații Parcului Urban de Autobuze cer ca Iacob Capcelea să fie păstrat în funcție. „Am venit pentru că noi nu suntem indiferenți de întreprinderea în cauză și de domnul director. Noi îl cunoaștem, el a făcut tot posibilul pentru a deține parcul în situația în care se află”, susține Ion Cașu, angajat Parcul Urban de Autobuze.

Angajații spun că s-au adresat de mai multe ori primăriei, cerând ca autoritățile să renoveze parcul de autobuze, doar că toți le-au întors spatele. „Noi deservim o capitală a Republicii Moldova care se vrea europeană. Am ajuns că se rup autobuzele mergând pe drum. În 9 ani de zile de activitate actuală a conducerii Primăriei, câte 10 autobuze pe an, puteau fi 90 deja”, susține Nicolae Goțonaga, angajat al Parcului Urban de Autobuze.

Demersul a fost înregistrat și va fi examinat în 30 de zile. „Cererea a fost înregistrată, telefonul, unde sunt toate datele despre petiție. Va primi răspuns acasă, conform adresei indicate, telefonului”, menționează Felicia Laiciuc, secția petiții.

Angajații au cerut să discute cu administrația Primăriei, dar nimeni nu a vrut să-i asculte, așa că au vorbit la telefon cu consilierul viceprimarului Nistor Grozavu, Iurie Rotaru.

„- Așteptați-o pe primăriță!
– Da, doar că suntem la serviciu. Dar dacă ne spuneți când vine primărița noi…
– Ce v-a spus?
– Ne-a refuzat.”

„Într-o țară civilizată ce poate să mai fie. Așa e atârnarea față de populație.”

„Vom înconjura Primăria sau Guvernul cu autobuzele. Așa cum sunt ele putrede, ruginite, sparte. Vom face un cordon așa cum scrie cartea.”

Ofițerul de presă din cadrul Primăriei a spus că petiția va fi examinată și ulterior, vor veni cu o reacție. Silvia Radu i-a cerut demisia șefului Parcului Urban de Autobuze după ce săptămână trecută un preot a distribuit imagini cu un autobuz avariat care circulă pe ruta Chișinău-Ghidighici. Prin podeaua spartă a vehiculului se vedea asfaltul. Iacob Capcelea a refuzat să demisioneze.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram