(foto) Victoria Romanov este câștigătoarea din Moldova a Concursului Internațional de Eseuri „Youth Essay Prize Competition”

4

Ieri, 21 februarie, a avut loc ceremonia de decernare a diplomei pentru cel mai bun eseu în cadrul Concursului Internațional de Eseuri „Essay Prize Competition”. Evenimentul a avut loc la Ambasada Suediei la Chișinău. Câștigătoarea a fost desemnată Victoria Romanov, eleva în clasa 11-a a Liceului Olimp din orașul Rezina.

Pe lângă diplomă, câștigătoarea a primit 500 de euro și un set de manuale care explică relațiile între UE și RM.

Eseurile participanților au trecut printr-o competiție riguroasă. Din circa 80 de eseuri, au fost selectați doar 4 finaliști, unul din Moldova, doi din Ucraina și unul din Georgia. Potrivit juriului prezidat de Centrul de Studii Politice Europene (CEPS), aceștia au dat dovadă de gândire critică și cunoștințe aprofundate pe marginea subiectului de integrare europeană.

Organizatorii concursului susțin că alte 4 premii în valoare de 500 de euro urmează a fi decernate pentru cele mai bune eseuri în cadrul celui de-al treilea apel de participare în concurs. Noul termen limită de aplicare este 30 iunie 2018, iar condițiile înaintate față de participanți sunt similare. Eseurile trebuie scrise în limba engleză, să fie analitice și argumentative, și să cuprindă până la 3000 de cuvinte.

Concursul este desfășurat în cadrul proiectului „Înțelegerea Acordurilor de Asociere și a Zonelor de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) dintre UE și Ucraina, Moldova și Georgia”, realizat cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida). În Republica Moldova acesta este implementat cu succes de către Expert-Grup de mai bine de 2 ani. Mai multe detalii despre proiect, inclusiv publicațiile realizate în cadrul lui pot fi consultate pe pagina www.expert-grup.org și pagina oficială a proiectului www.3dcftas.eu.

1

2

3

4

5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente