/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Un tânăr din România, prins la intrarea în țară cu cinci pachețele de cocaină

missing
22 februarie 2018, ora 10:48

UPDATE 15.01: Cetățeanul României, documentat pentru deținerea cu scop de înstrăinare a cocainei, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Judecătoria Hâncești a dispus astăzi aplicarea măsurii preventive.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Cetățeanul român, cu viza de domiciliu în or. Constanța, s-a apropiat pe sensul de intrare în Republica Moldova, la volanul unui automobil de model Audi Q 5. Ajuns în zona de control, acesta nu s-a conformat regulilor de participare la traficul transfrontalier, mai mult decât atât bărbatul a continuat să șofeze spre ieșirea din punctul de trecere fără a avea intenția de a se opri la linia de control al documentelor de călătorie. Polițiștii de frontieră din PTF Leușeni imediat au întreprins măsurile de siguranță și au somat conducătorul auto pentru stopare.

La cererea inspectorilor, acesta a prezentat toate actele necesare pentru ca intrarea pe teritoriul țării să fie autorizată. Îndată după verificarea actelor de călătorie, cetățeanul român a fost supus controlului suplimentar, inclusiv și expres-testului pentru identificarea consumului de droguri, din motiv al acțiunilor necontrolate și comportamentul straniu pe care persoana îl manifesta. Ca urmare, printre obiectele personale au fost găsite cinci pliculețe, în care era împachetat un conținut alb, sub formă de praf, caracteristic cocainei. La fel, rezultatele testului prezenta faptul că bărbatul era sub influența substanțelor stupefiante.

În timpul audierii, cetățeanul nu a fost în stare să comunice clar de unde a făcut rost de substanțele respective și nici nu a încercat să-și motiveze acțiunile. Pliculețele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei, unde s-au confirmat bănuielile polițiștilor de frontieră, cele 4,01 gr de substanță erau cocaină.

În prezent cetățeanul este reținut, iar cazul este documentat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din Direcția regională VEST în coordonare cu Procuratura din Hâncești.

Conform art.2171 al.4 (lit.b) al CP al RM – Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, bărbatul riscă închisoare de la 7 la 15 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram