(video) Premieră europeană: Ford Edge facelift nu va avea local o versiune sport ST

Ford vine la Salonul Auto de la Geneva cu modelul actualizat Edge facelift, crossover care a debutat anterior, la începutul acestui an, la Salonului Auto de la Detroit. SUV-ul este practic identic cu „fratele” său american, însă totuşi careva deosebiri există.

https://www.youtube.com/watch?v=EudrBS2nR4I

Marea noutate sau poate mai bine zis dezamăgire este că modelul nu va putea fi comandat în Europa în versiune sport ST cu un motor care livrează tocmai 340 de CP. Pe continentul european Edge facelift va putea avea sub capotă doar propulsoare diesel!

Cele mai accesibile unităţi vor fi nişte diesel-uri de 2.0 litri EcoBlue, care vor produce 150 sau 190 de CP. Primul este cuplat la o cutie de viteze automată care schimbă rapid cele opt trepte şi transmite toată puterea unei tracţiuni faţă. Al doilea va fi oferit cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte şi un sistem de tracţiune integrală Ford Intelligent All Wheel Drive.

Ford Edge facelift eu spec 2018 28

Pe lângă acestea, va exista un nou motor diesel bi-turbo, de asemenea de 2.0 litri volum, dar care va genera 238 de CP. Prezentând pentru un motor diesel pentru prima dată un sistem bi-turbo de alimentare avansat, noua configurație a motorului păstrează tehnologia avansată de injecție a combustibilului și arhitectura EcoBlue cu frecare redusă, pentru a contribui la îndeplinirea unor standarde stringente de emisii Euro 6.

Turbo compresoarele şi sistemul de evacuare a gazelor de eşapament prezintă o rezistență optimă la o temperatură de până la 860 de grade Celsius, generată de sistemul bi-turbo, făcut aproximativ 30% din nichel. Apropo, toate motoarele mai au standard un sistem Auto Start-Stop.

După cum am menţionat, Edge facelift nu va fi disponibil în Europa în versiune ST, însă va putea fi comandat într-un nivel de echipare ST-Line. Acesta aduce un bodykit cu forme mai interesante pentru exterior, jante de 20 de inci standard (opţional de 20 de inci), terminaţii duble ale eşapamentului, o suspensie modificată, scaune tapiţate cu piele şi reglabile electric în 10 direcţii, volan acoperit cu piele şi cu padele pentru comutarea manuală a treptelor cutiei de viteze, pedale din aluminiu, covoraşe din velur, etc.

În total vor fi disponibile patru nivele de echipare pentru Edge facelift: Trend, Titanium, ST-Line şi Vignale. În dependenţă de dotările alese, printre acestea se pot număra: sistem de încărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem multimedia SYNC 3 afişat pe un ecran de 8 inci, suport Apple CarPlay şi Android Auto, comenzi vocale, un sistem audio B&O Play cu o putere totală de 1.000 de waţi, un panou de bord parţial digital, acoperiş panoramic, scaune/volan încălzit şi altele.

Ford Edge Titanium facelift 2019 4

Clienţii care îşi vor comanda un Ford Edge facelift vor mai putea comanda, pe lângă sistemele standard de frânare preventivă în cazul detectării unor pericole, asistent la rotirea volanului pentru a evita un impact şi un cruise control adaptiv cu sistem Stop&Go şi menţinere pe bandă, alte tehnologii precum: Adaptive Front Lighting SystemBlind Spot Information SystemGlare-Free HighbeamIntelligent Speed LimiterLane Keeping AlertPre-Collision Assist with Pedestrian Detection sau Traffic Sign Recognition.

Pentru o parcare mai uşoară vor putea fi puse la dispoziţie sistemele: Cross Traffic AlertFord Adaptive Steering, Active Park Assist with Perpendicular ParkingSide Parking Aid şi Park Out Assist.

Ford Edge facelift va fi lansat în vânzări în a doua jumătate a anului 2018.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/