00:06:18 24.04.2024
Stiri

PD salută înregistrarea în Congresul SUA a rezoluției în favoarea R. Moldova: „Asta va contribui la întărirea dialogului strategic şi la colaborarea dintre R. Moldova şi SUA”

Politică 21.02.2018 18:00 Vizualizări908 Autor: Ziarul National
PD salută înregistrarea în Congresul SUA a rezoluției în favoarea R. Moldova: „Asta va contribui la întărirea dialogului strategic şi la colaborarea dintre R. Moldova şi SUA”


„Partidul Democrat din Moldova salută înregistrarea în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a unei rezoluţii în favoarea R. Moldova, depusă de congresmanii David Price şi Pete Olson”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii conduse de Vlad Plahotniuc.

Potrivit democraților, este binevenită menţionarea într-un document oficial, înaintat Congresul american, a sprijinului SUA pentru integritatea teritorială a R. Moldova şi rezolvarea conflictului transnistrean, precum şi a dorinţei de intensificare a cooperării moldo-americane.

Citește și: Congresul SUA ar putea adopta o REZOLUȚIE „pro-Moldova”. Un document în acest sens a fost înregistrat la Camera Reprezentanților de la Washington

„Ne exprimăm, de asemenea, aprecierea pentru faptul că acest document reafirmă dreptul Moldovei de a-şi stabili parteneriatele externe „fără constrângeri sau presiuni din exterior”, inclusiv în ceea ce priveşte aprofundarea relaţiilor ţării noastre cu UE. Notăm, în acelaşi timp, că prietenii americani ai Moldovei sunt alături de ţara noastră în eforturile ei de consolidare a democraţiei, de dezvoltare economică, de continuare a reformelor, dar şi de creştere a securităţii energetice şi de protejare a spaţiului informaţional”, se arată în comunicat.

Cei din PD mai spun că au încredere că rezoluţia va fi examinată şi va fi votată de Camera Reprezentanţilor din SUA: „Asta va contribui la întărirea dialogului strategic şi la colaborarea dintre R. Moldova şi Statele Unite pe plan politic, economic, social şi de securitate”.

În comunicatul PD se menționează că iniţiatorii rezoluţiei sunt Pete Olson şi David Price, copreşedinţii Grupului de Prietenie SUA – Moldova şi susţinători importanţi ai republicii noastre în SUA. „În cadrul celei mai recente vizite a unei delegaţii a PDM la Washington, care a avut loc în decembrie 2017, preşedintele Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu congresmanul Pete Olson, cu care a discutat despre consolidarea relaţiilor moldo-americane şi sprijinul american pentru R. Moldova”, conchide sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md