07:45:18 25.04.2024
Stiri

Ex-guvernatorul Drăguțanu ar VIZITA des BNM și ar oferi „SFATURI”. Maia Sandu: „În cazul lui, Procuratura nu a procedat ca autoritățile din Letonia”

Anticorupție 21.02.2018 16:00 Vizualizări5198 Autor: Ziarul National
Ex-guvernatorul Drăguțanu ar VIZITA des BNM și ar oferi „SFATURI”. Maia Sandu: „În cazul lui, Procuratura nu a procedat ca autoritățile din Letonia”


Fostul guvernatorul al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, în mandatul căruia a fost sustras din sistemul bancar un miliard de dolari, ar vizita în continuare instituția și i-ar oferi „sfaturi” actualului șef, Sergiu Cioclea.

Declarația îi aparține Maiei Sandu, care a făcut o paralelă între Dorin Drăguțanu și guvernatorul Băncii Centrale din Letonia, care a fost arestat pentru că a permis spălări de bani prin sistemul bancar al țării.

„Din ce am auzit eu, el (Dorin Drăguțanu n.r.) tot mai vizitează BNM și mai dă sfaturi pe acolo. Bine, nu am dovezi, dar asta se vorbește. Eu nu știu dacă el e în continuare adevăratul șef al BNM, dar am înțeles că omul merge destul de des și cel puțin nu este plecat din republică. Vedem că, în cazul lui, Procuratura nu a procedat ca autoritățile din Letonia, dar ar trebui să o facă. Nu poți scoate atâtea miliarde din bănci fără ca să se fi știut acest lucru. Rapoarte veneau pe sumele care se spălau, miliarde care intrau și ieșeau în aceeași zi din R. Moldova. Omul închidea ochii. Să spună cine-l punea să închidă ochii”, a precizat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, cu Vasile Munteanu.

Amintim că Dorin Drăguțanu și prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag, au anunțat că-și prezentă demisia în septembrie 2015, în momentul în care o delegație a FMI era în drum spre R. Moldova. „Decizia noastră este un răspuns impus de presiunile pe care unii politicienii le-au făcut ca să demisionăm. Potrivit legislației, timp de trei luni putem asigura interimatul funcției. Vom vedea cât vom activa. Din moment ce ne-au presat să plecăm imediat, înseamnă că politicienii au candidat deja pregătit pentru funcția de guvernator”, a declarat atunci Drăguțanu. Drăguțanu mai spunea că se dorește ca BNM să devină țap ispășitor în dosarul „furtul de la BEM”. Totuși, Dorin Drăguțanu a mai stat în fruntea BNM până în aprilie 2016, atunci când Parlamentul l-a votat pe Sergiu Cioclea în funcția de guvernator BNM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md