Cinci candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Ministerul Justiției a examinat toate dosarele depuse pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile. Alți 3 candidați au fost admiși la interviu, adițional celor 2 anunțați anterior.

Astfel, pentru cele 2 funcții de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor concurează 5 candidați. Aceștia sunt: Plotnic Olesea, Demian Elena, Botnaru Stela, Otean Angela și Odobescu Ghenadie.

Interviul va avea loc pentru toți candidații în aceeași zi, pe 21 martie 2018, la sediul Ministerului Justiției.

Colegiul disciplinar al judecătorilor examinează cazurile privind răspunderea disciplinară a judecătorilor. Mandatul noilor membri va fi de 6 ani.

Conform art. 9 alin. (3) Legea nr. 178 din 25 iulie 2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor: „Membrii colegiului disciplinar din rîndul societăţii civile trebuie să aibă o reputaţie ireproşabilă, să se bucure de autoritate în societate, să aibă experienţă de cel puţin 7 ani în domeniul dreptului şi sînt obligaţi să respecte restricţiile specificate la art.8 alin. (1) lit. b) şi c) şi alin. (3) din Legea nr. 544-XIII din 20 iulie 1995 cu privire la statutul judecătorului. Pentru verificarea acestor calităţi, CV-urile candidaţilor care participă la concurs vor fi publicate pe pagina web a Ministerului Justiţiei şi a Consiliului Superior al Magistraturii cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de ziua organizării concursului”.

CV Plotnic Olesea     CV Demian Elena  Botnaru Stela  Otean Angela  Odobescu Ghenadie

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.