00:33:17 17.04.2024
Stiri

Spicherul Candu nu vede nimic rău în faptul că Turcia va acorda bani pentru reparația Președinției, dar vrea transparență: „Clădirile rămân viitoarelor generații”

Politică 21.02.2018 15:40 Vizualizări1030 Autor: Ziarul National
Spicherul Candu nu vede nimic rău în faptul că Turcia va acorda bani pentru reparația Președinției, dar vrea transparență: „Clădirile rămân viitoarelor generații”


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu vede nimic rău în faptul că Guvernul Turciei va acorda resurse financiare pentru lucrările de reparație a sediului Președinției, dar crede că organele abilitate de la Chișinău trebuie să vadă cum sunt cheltuiți banii și dacă acest concurs de selectare a agentului economic ce va efectua lucrările a avut loc în condiții transparente.

„Instituțiile statului, care au competență de a efectua controale, trebuie să vadă cât de transparent sau netransparent s-a făcut totul. De unde vin banii se știe, deoarece Guvernul Turciei, autoritățile turcești, au făcut declarații că pun la dispoziție un anumit buget. Dar cum s-a realizat concursul, cine a câștigat sau cum se cheltuiesc banii sunt chestiuni care trebuie să fie în vizorul statului, pentru a asigura transparență”, a declarat astăzi Andrian Candu.

Spicherul spune că R. Moldova a mai avut experiențe când guvernele altor state au acordat bani pentru reconstrucția unor edificii de stat.

„O parte dintre lucrările de la clădirea Parlamentului au fost asumate de Guvernul României. În cazul Președinției, nu aș avea o opinie că e legal, corect. Nu văd nimic deosebit în situația când statul nu-și permite să finanțeze repararea unor obiective. Tot ce se construiește nu ține de actuala generație. Aceste clădiri nu le ia nimeni acasă, ele rămân pentru viitoarele generații”, a conchis Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md