Doi soţi din Bălţi l-au denunţat la CNA pe bărbatul care le-a promis să-i ajute să obțină permise de conducere

Doi soţi din Bălţi au apelat la un bărbat ca să-i ajute să obţină permise de conducere. Pentru că nu le-a rezolvat problema, l-au denunţat la CNA

Astfel, bărbatul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor angajaţi ai  Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălți şi că îi poate determina să le dea calificativul „admis” la probe. Pentru soluţionarea problemei, bărbatul ar fi pretins şi primit 760 de euro.

Potrivit denunţătorilor, problema nu a mai fost rezolvată pe motiv că persoana de încredere ar fi invocat că suma este prea mică pentru a mitui membrii comisiei. Acesta a cerut suplimentar 250 de euro pentru a-şi onora promisiunea până la capăt.

În după-amiza zilei de ieri, ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe suspect în momentul primirii celor 250 de euro. Acum el se află în izolator şi este reţinut pentru 72 de ore.

Pe fapta menţionată, a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 326 cod penal – traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare.

Urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea Serviciului nord al Procuraturii anticorupţie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.