/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Atenție! Transportatorii de mărfuri pot circula din nou prin postul vamal „Costești”

missing
21 februarie 2018, ora 12:50

Decizia reluării circulației prin postul vamal „Costești” a respectivelor categorii de unități de transport a fost determinată de necesitatea dispersării fluxurilor de autovehicule marfare de la frontiera moldo-română.

Amintim că, traversarea frontierei prin acest post vamal a autocamioanelor cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată la data de 10 mai 2010, fiind condiționată, la acea perioadă, de infrastructura deficitară și insuficiența echipamentelor tehnice de control.

Ulterior, repunerea în funcțiune, cu suportul Guvernului SUA, a mai multor echipamente mobile de scanare, dar și diversificarea instrumentelor antifraudă precum analiza riscurilor, informațiile operative sau controlul chinologic, au făcut posibilă reluarea traficului pentru anumite categorii de automarfare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram