Potrivit rectorului Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, iniţierea şi derularea acordului, care va fi prezentat joi, 22 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, se înscrie în seria activităţilor organizate cu prilejul Centenarului de către universitatea doljeană.

"Cred că Centenarul este un moment propice pentru a face mai mult, pentru a transmite mesaje mai concrete şi mai limpezi. Ne dorim ca deschiderea noastră să fie de bun augur, iar colegii de la Universitatea de Stat din Tiraspol să descopere în noi parteneri puternici, alături de care să construiască legături didactice şi de cercetare solide", a declarat Spînu, citat într-un comunicat de presă remis de Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, care susţine şi sprijină acţiunile Universităţii de Stat din Tiraspol.

Universitatea Craiova primeşte, în perioada 20-22 februarie, vizita delegaţiei Universităţii de Stat din Tiraspol, din care fac parte, printre alţii, rectorul Eduard Coropceanu, Lucia Ursu - şef. adj. al Departamentului Managementului procesului de instruire şi asigurarea calităţii, Vitalie Mamot - şef Departament Formarea contingentului de studenţi, consiliere şi ghidare în carieră, Viorel Bocancea - şef al Centrului de formare profesională continuă, Nicolae Aluchi - decanul Facultăţii de Biologie-Chimie, Ion Mironov - decanul Facultăţii de Geografie, Valentina Botnari - directorul Şcolii Doctorale "Ştiinţe ale educaţiei".

Pe parcursul celor trei zile, conform sursei precizate, sunt programate mai multe întâlniri pe domenii de studiu, cu reprezentanţi ai Universităţii din Craiova, dar şi cu studenţii din Republica Moldova, care deja învaţă la universitatea craioveană. Oaspeţii vor vizita infrastructura Universităţii din Craiova (săli de curs, laboratoare), inclusiv Centrul Universitar Drobeta Turnu-Severin, întâlnirea finalizându-se cu semnarea unui acord bilateral între cele două instituţii de învăţământ superior.

Universitatea de Stat din Tiraspol a fost transferată temporar la Chişinău, din cauza conflictului transnistrean, aceasta fiind în prezent singura universitate europeană refugiată, se menţionează în comunicatul de presă.