Medicul urolog de la Institutul Oncologic, reținut de CNA urmează a fi suspendat din funcție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Medicul urolog, reținut de CNA și procurori într-un dosar de corupție urmează a fi suspendat din funcție de către directorul Institutului Oncologic. Procurorii au cerut deja acest lucru directorului ÎMSP „Institutul Oncologic”. Medicul este bănuit de că ar fi estorcat 7.000 de lei de la un pacient incurabil.

Procurorii solicită ca, până la soluționarea cazului în fond și adoptarea unei decizii definitive, medicul să fie înlăturat de la executarea atribuțiilor de serviciu. În demersul lor, procurorii susțin că „suspendarea din funcție este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal, fiind o măsură de protejare a intereselor instituției”. De asemenea, aplicarea acestei măsuri este condiționată de caracterul infracțiunii și de faptul „prevenirii comiterii de către persoana în cauză a unor eventuale fapte din respectiva categorie”.

Vedeți și: Medic urolog din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru luare de mită. Ar fi cerut 7.000 de lei de la un bolnav incurabil

Totodată, directorul ÎMSP „Institutul Oncologic” trebuie să informeze oficiul nord al Procuraturii anticorupție despre decizia adoptată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...