(foto) Fără secrete. Trei cărți scrise de celebrități pe care ar trebui să le citești

richards
Foto: npr.org

Scrise în colaborare cu oameni de litere sau chiar de ei înșiși, unele cărți scrise de celebrități s-au bucurat de apreciere, de vânzări record, în timp ce altele au fost blamate de toată lumea, de la critici și până la fani.

Să descoperim mai departe 3 cărți scrise de celebrități pe care chiar merită să le citești, potrivit carteadelaora5.ro.

richards
npr.org

Se spune despre „Viață”, carte scrisă de Keith Richards în colaborare cu jurnalistul britanic James Fox că este „cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor”. Bestseller New York Times în primul week-end de la lansare, „Viață” este o carte aleasă de multe personaje în primul rând pentru ce reprezintă Keith Richards – un titan al muzicii rock, chitarist celebru, compozitor, solist și membru fondator al legendarei trupe Rolling Stones.

Nonconformist, trăind cu pasiune și experimentând tot ce se putea, viața lui Keith Richards stârnește curiozitatea și din acest punct de vedere. „Sex, drugs and rock-and-roll” – asta ne așteptăm să găsim în autobiografia lui Keith Richards, pentru că viața sa este, în linii mari, cunoscută publicului. Și, într-adevăr, vom găsi și astfel de aspecte în carte, deși nu neapărat în această ordine. Muzica este ceea ce l-a preocupat în primul rând pe Keith Richards și ceea ce a dat un sens vieții lui. Aflăm din autobiografie cum s-a născut această pasiune și care au fost drumurile pe care l-a condus, glorioase, așa cum știm cu toții. Relația tensionată decenii la rând cu colegul său de trupă, Mick Jagger și detalii despre culisele unui business foarte profitabil din industria muzicală sunt și ele detaliate în carte. Keith Richards este un personaj plin de umor și de o sinceritate dezarmantă, ale cărui povești le vom citi cu plăcere.

Mai ales că avem ce! Spiritul său plin de pasiune nu a lăsat prea multe experiențe de viață neîncercate, iar timp a avut berechet. Așa cum el însuși recunoaște, ani la rând a dormit, în medie, cam de două ori pe săptămână, ceea ce înseamnă că a trăit trei vieți într-una singură. Jurnalistul James Fox, cu care Keith Richards a colaborat la această carte, povestește că starul rock și-a dorit ca autobiografia sa să aibă un stil elegant și că a fost un editor cât se poate de conștiincios pentru a da forma finală a cărții. Nu ne rămâne decât să o descoperim!

meryl
variety.com

Criticii de film o consideră cea mai mare actriță în viață, are un palmares impresionant (21 de nominalizări la Oscar, premiu câștigat de trei ori) și un număr uriaș de fani pe toate continentele. Astfel, nu este de mirare entuziasmul cu care a fost primit volumul „Tot ea… Becoming Meryl Streep”, o autobiografie a celebrei actrițe realizată de jurnalistul Michael Schulman de la publicația americană „The New Yorker”. Meryl Streep a fost dintotdeauna o personalitate atipică, fascinantă, care a intrigat, a provocat publicul să o descopere, deși aura de mister a rămas mereu acolo. Deși nu este o frumusețe în sensul clasic, hollywoodian, Meryl Streep s-a impus în Cetatea filmului printr-o combinație unică de talent, intuiție artistică și perseverență dusă până la obsesie.

Extrem de bine documentată și folosind multă informație de arhivă, cartea lui Michael Schulman descoperă cititorilor viața lui Meryl Streep de la primele roluri până la apogeul succesului ei. În carte descoperim și relațiile profesionale sau de natură personală pe care actrița le-a avut cu actori sau regizori importanți din lumea filmului. Bineînțeles, scurtul mariaj cu actorul John Cazale, de numai trei ani și devotamentul cu care Meryl Streep i-a fost alături până în ultimele clipe ale vieții se regăsesc în autobiografie. Cartea merită citită de toți cei care sunt interesați de acest gen, dar mai ales de cei care vor să descopere povestea captivantă a vieții unei legende a cinematografiei.

09182017-NewJersey-BruceSpringsteen
variety.com

 

O altă autobiografie pe care merită să o citim este „Born to run”, povestea vieții lui Bruce Springsteen. Cartea impresionează prin confesiunea atât de deschisă și lirică a episoadelor care i-au marcat existența. De la copilăria petrecută lângă un tată abuziv, dependent de alcool și depresiv, până la momentele glorioase, de recunoaștere internațională, Bruce Springsteen își poartă cititorii pe traseul atât de sinuos al vieții sale. Este impresionantă figura luminoasă a mamei sale, cea de la care cântărețul mărturisește că a deprins principiile care i-au guvernat viața. Springsteen dezvăluie cu o sinceritate uimitoare și momentele mai întunecate din existența sa, când depresia l-a obligat să caute ajutor profesionist. Cum s-a născut pasiunea pentru muzică și cum și-a închiriat prima chitară după ce l-a văzut pe Elvis într-un show TV sunt episoade descrise în carte. „The Boss”, cum este poreclit Bruce Springsteen, ne dezvăluie în autobiografie și povestea din spatele celor mai populare hituri, tensiunile din viața personală care au dat naștere, în plan artistic, celor mai apreciate piese ale sale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente