/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Candidații ar putea plăti pentru susținerea repetată a examenelor de BAC

missing
20 februarie 2018, ora 19:31

Noile prevederi se regăsesc într-un proiect de modificare a Codului Educației, înaintat, recent, de către deputații din grupul parlamentar popular-european.

Noi am considerat că ar fi mai corect să le oferim posibilitatea să de-a examenul mai devreme, pentru că ei își vor putea planifica studiile ulterioare. Așteptând un an de zile – cunoștințele nu cresc”, afirmă Valeriu Ghilețchi, deputat PPEM.

Noi vom analiza foarte atent ce conține acest proiect de lege și cât de oportune sunt modificările propuse”, a spus Ion Mischevca, ofițer de presă a Ministerului Educației.

Deputații susțin că ar urma să fie organizate patru sesiuni pe parcursul anului „Sunt două sesiuni gratuite oferite, următoarele sesiuni ar trebui oferite contra cost. Este vorba de costuri ce țin de organizarea examenului, dar nicidecum taxe”, explică Valeriu Ghilețchi, deputat PPEM.

Ministerul a declarat că modificările la Codul Educației necesită mai mult timp, pentru că este vorba de o lege organică.

În mod cert, modificările care eventual vor fi operate nu se vor răsfrânge pentru actuala sesiune de bacalaureat. Deja avem un regulament aprobat prin ordinul ministrului”, a declarat Ion Mischevca, ofițer de presă a Ministerului Educației.

Pe de altă parte, deputații susțin că modificările ar putea fi implementate în acest an. „Noi vom discuta cu reprezentanții ministerului, vom ține cont de argumentele lor. Dar considerăm că totuși până la examenul de BAC, care urmează să aibă loc în acest an – aceste modificări ar putea fi făcute”, susține Valeriu Ghilețchi, deputat PPEM.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum şi Evaluare, în anul 2017, din totalul de 18 mii de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat 11 mii, adică aproximativ 60 la sută.

Redactor: Ana Sîrbu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram