03:50:56 20.04.2024
Stiri

GOOGLE a scos un buton de căutare folosit de milioane de oameni. Ce putem face

Știri 20.02.2018 17:02 Vizualizări1486 Autor: Ziarul National
GOOGLE a scos un buton de căutare folosit de milioane de oameni. Ce putem face Sursa: realitatea.net


Dacă sunteți utilizator frecvent al căutării de imagini pe Google, probabil ați observat că a fost eliminat butonul „Vizualizați imaginea” din rezultatele căutării.

Butonul permitea vizualizarea unei versiuni complete a unei fotografii, fără a fi nevoie să fie vizitată pagina în care imaginea era publicată. Totuși, Google a decis să scoată această funcționalitate. Care este motivul?

Getty s-a plâns că mult folosita căutare de imagini pe Google a facilitat accesul utilizatorilor la imaginile Getty Images, fără permisiunea sau licența corespunzătoare. Deși butonul era util pentru utilizatori, el a provocat o încălcare semnificativă a drepturilor de autor, iar Google a fost nevoit să elimine opțiunea, după o înțelegere cu Getty Images.

Astfel, celebra agenție foto a renunțat la procedura legală contra Google, după ce butonul „Vizualizați imaginea” a fost scos, ca parte unui parteneriat între cei doi giganți.

Ce se poate face

Din fericire, browserele oferă posibilitatea de a adăuga extensii. Tocmai a fost creată o extensie pentru Chrome şi pentru Firefox, care repune butonul înapoi în căutări.

Instalarea se face ușor, extensia fiind disponibilă în Chrome Web Store şi pe site-ul Mozilla. Odată instalată extensia, butonul View Image va apărea exact în acelaşi loc ca înainte.

Cei care nu vor să instaleze extensii noi în browser vor putea în continuare să descarce imaginile din Google Images, doar că vor fi nevoiți fie să acceseze site-urile pe care fotografiile au fost publicate, fie să dea un „Save As” pe imaginea care apare în stânga ferestrei de căutare.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md