PDM va evalua situația și va decide modul în care va participa la alegerile locale anticipate din Chișinău și Bălți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat va face o evaluare a situației din municipiile Chișinău și Bălți, după care va decide modul în care va participa la probabilele alegeri locale anticipate. Subiectul a fost examinat în ședința de azi a formațiunii, iar evaluarea va fi bazată inclusiv pe undele sondaje de opinie, pentru a vedea „ce așteptări au locuitorii de la viitorii primari”.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat în cadrul briefingului tradițional de după ședință, că în viziunea PDM este foarte important faptul că aceste două municipii din Republica Moldova „scăpă de captivitatea haosului și corupției, iar oamenii sunt lăsați să-și aleagă primari care în sfârșit să facă treabă”.

„PDM a apreciat, chiar dacă cu întârziere, acest gest din partea celor doi primari, din simplul motiv că, cu regret, ambele municipii, pe parcursul ultimilor ani, au fost implicate în mai multe lucruri care nu sunt benefice pentru ele: haos, interese politice, nivelul de corupție ridicat. În contextul dat, apreciem posibilitatea ca locuitorii celor două municipii vor avea posibilitatea să-și aleagă un primar care să-și exercite funcțiile așa cum trebuie să exercite funcțiile un primar al unui municipiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM.

„Președintele PDM a cerut ca organizațiile partidului din cele două localități să vină, în termen de o săptămână, cu o analiză pe această temă. În funcție de rezultate, se va lua o decizie finală care va fi comunicată public”, a declarat Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al PDM s-a expus și vizavi de investigația RISE Moldova legată de acțiunile de caritate ale platformei Caritate.md. Vitalie Gamurari a spus că subiectul a fost discutat în contextul rezonanței pe care l-a avut în societate și s-a ajuns la concluzia că este necesar ca instituțiile abilitate să demareze o anchetă pentru a verifica informațiile apărute în presă.

„Oamenii trebuie să cunoască dacă informațiile apărute sunt reale ori au în spate alte interese ascunse. E important ca lucrurile să fie lămurite”, a punctat Gamurari, precizând că organele competente vor demara o anchetă pe faptele expuse în investigație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...