Doi moldoveni, reținuți pentru proxenetism. Suspecții au determinat două tinere să practice prostituția în Olanda

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi moldoveni, un bărbat și o femeie în vârstă de 43 și respectiv 47 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior au fost plasați în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, fiind suspectați că ar fi racolat tinere pentru practicarea prostituției comerciale în Amsterdam. Suspecții au determinat două tinere de 20 și respectiv 29 de ani, să practice prostituția în Olanda, în schimbul sumei de 400/500 euro pe zi. Pentru a ajunge la locul destinației, bănuiții perfectau actele și le procurau biletele.

În urma operațiunii ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, la 9 februarie 2018, suspecții au fost reținuți în timp ce organizau plecarea a două tinere în Olanda. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, suspecții și-au recunoscut vina.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „proxenetism”. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile pentru această infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și a persoanelor implicate în acest caz.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...