/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

PAS, despre vizita Maiei Sandu în SUA: Partenerii americani privesc cu suspiciune guvernarea actuală

missing
20 februarie 2018, ora 14:40

Maia Sandu și-a informat interlocutorii despre atacurile aduse de guvernarea actuală la adresa democrației, drepturilor omului, independenței mass-mediei. A informat despre jocul duplicitar pe care îl fac Partidul Democrat (PD) și Partidul Socialiștilor (PSRM) și riscurile majore pentru sistemul democratic ale sistemului electoral votat de aceste două partide. Liderul PAS a punctat acțiunile guvernării de limitare a dreptului cetățenilor din afara țării de a vota și împiedicarea diasporei de a contribui direct la procesul democratic prin donații mici către partide politice”, se arată într-un comunicat al PAS.

Același comunicat, spune că Sandu a oferit detalii despre mimarea investigării în dosarul miliardului și în cel legat de spălătoria rusească și despre pericolele conflictului înghețat de pe Nistru. „Interlocutorii au fost îngrijorați de lipsa totală de voință a autorităților de a-i identifica și a-i sancționa pe toți cei vinovați de furtul bancar și de a întreprinde măsuri concrete pentru a recupera banii furați”, se spune în comunicat.

PAS afirmă că interlocutorii lui Sandu au reiterat că SUA este interesată să sprijine procesele democratice din Republica Moldova și că informațiile comunicate privind deteriorarea procesului democratic sunt îngrijorătoare. „În special, au fost deranjați să audă despre riscurile de fraudare a alegerilor și au promis să ofere sprijin pentru a crește numărul observatorilor străini la alegerile parlamentare”, se arată în comunicatul PAS.

Maia Sandu a fost în vizită de lucru în SUA în perioada 12-16 februarie. Vizita a fost organizată cu sprijinul Institutului Republican Internațional (IRI) și Institutului Național Democratic (NDI).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram