PDM vine cu un proiect de lege care ar simplifica procedura de obținere a permisului de conducere

Permisele de conducere care au fost eliberate cu abateri trebuie să fie anulate. Cu un demers în acest sens a venit Partidul Democrat din Moldova. Subiectul a fost discutat la ședința săptămânală a PDM, unde a fost prezentată și o inițiativă legislativă în acest sens. Potrivit purtătorului de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari, propunerea vine pe fonul tot mai multor suspiciuni privind modul în care se eliberează permisele de conducere și există semne că unii șoferi își primesc actul fără măcar să frecventeze școlile auto.

„Deseori pe rețelele de socializare tinerii se laudă că uneori nu au trecut nici prin școlile respective de șoferie. Este o temă destul de sensibilă și este un criteriu care este vizat și inclusiv pentru recunoașterea permiselor moldovenești în străinătate”, a precizat Gămurari.

Acum o săptămână, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a solicitat reprezentanților formațiunii din structurile de stat să vină cu o analiză privind situația permiselor de conducere eliberate cu abateri, ca parte a setului de măsuri privind reducerea numărului de accidente rutiere.

Tot la ședința de astăzi a PDM, a fost prezentată o altă inițiativă legislativă, privind simplificarea procedurilor de obținere a permisului, din contul eliminării unor acte.

„Este vorba de utilizarea acelor posibilități informaționale pe care le are Guvernul. Ca exemplu, să nu fie prezentate copiile buletinului de identitate, să nu fie prezentate copiile altor documente care sunt solicitate la eliberarea permisului de conducere, în contextul în care toată această informație poate fi acumulată prin intermediul unor sistem. Pe de o parte dorim să asigurăm securitate în trafic, pe de altă parte – venim și cu inițiativa de a simplifica, de a ajuta cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PDM.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.