Finalitate în dosarul „minei prăbușite din Pașcani”, soldată cu decesul a trei persoane. Trei persoane, pe banca acuzaților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Cooperativei de Producție „Orizont Extragere” din satul Pașcani, raionul Criuleni, împreună cu șeful de sector și maistrul în condiții subteran de muncă din cadrul aceleiași cooperative vor compărea pe banca acuzaţilor. Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor trei pentru încălcarea regulilor de securitate la efectuarea lucrărilor de exploatare minieră, soldată cu decesul a trei persoane.

Tragedia a avut loc pe 20 noiembrie 2017, în mina de calcar pentru tăierea blocurilor mici a zăcămintelor „Cricova II, sectorul „Scurta”, stratul „80” amplasat la 2,5 km spre nord-vest de satul Pașcani, raionul Criuleni. În timp ce se efectuau lucrări de tăiere a pietrei, din tavan au căzut rocile de calcar pe o suprafață de aproximativ 90 metri pătrați, provocând decesul a trei angajați.

Pentru asigurarea prejudiciului material și moral cauzat prin infracțiune, procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe o serie de bunuri imobile și mobile, inclusiv: un teren, un apartament și trei automobile – toate aparținând inculpaților.

Doi dintre inculpați și-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaștere a vinovăției. În prezent, cei trei au interdicția de a părăsi țara, iar dacă vor fi găsiți vinovați ei riscă de la 3 până la 10 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...