13:30:20 24.04.2024
Stiri

Chirtoacă și-a făcut CRUCE și a izbucnit în râs: „Mai bine la PUȘCĂRIE. O să zică că nu are ce discuta cu un PENAL, doar e salvatorul R. Moldova, e Mesia. O să se termine totul cu DEZMEMBRAREA republicii”

Politică 20.02.2018 11:00 Vizualizări3036 Autor: Ziarul National
Chirtoacă și-a făcut CRUCE și a izbucnit în râs: „Mai bine la PUȘCĂRIE. O să zică că nu are ce discuta cu un PENAL, doar e salvatorul R. Moldova, e Mesia. O să se termine totul cu DEZMEMBRAREA republicii” captură TVR Moldova


Primarul demisionar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este convins că i s-a făcut o mare nedreptate, când i-au fost deschise „dosare penale supte din deget” și practic a fost distrus. Acesta consideră că tot ceea ce e i se întâmplă e din cauza liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, care ar intenționa să instaureze un regim dictatorial în R. Moldova.

„A ajuns cuțitul la os și riscăm să intrăm într-o dictatură de tip asiatic și să se termine totul cu dezmembrarea R. Moldova. Toți o s-o ia în anumite direcții. Transnistria într-o direcție, Găgăuzia în altă direcție, nordul republicii în altă parte, localitățile care au votat Unirea în altă direcție și tot așa. Ceea ce se întâmplă nu poate duce decât la descompunerea R. Moldova. Eu am spus că nu-mi dau demisia cât nu epuizez toate căile de apărare a punctului meu de vedere. Pentru că am epuizat căile interne și externe pentru a fi restabilit la serviciu, am decis să-mi dau demisia. Dacă rămâneam în funcție, atunci făceam jocul guvernării și actualului regim, iar Silvia Radu rămânea în funcție până în 2019, iar eu târât prin instanțe. Ei oricum o să facă asta. Am dovezi că nu am cum să mă aștept că mi se va face dreptate. Judecătoria Buiucani nu a achitat pe nimeni până acum. Ei nici măcar nu au pornit de la premiza că în zece ani de activitate oricine poate greși”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

În același context, Dorin Chirtoacă a fost întrebat ce a întreprins Partidul Liberal, care s-a aflat la guvernare împreună cu PD, pentru ca să nu aibă loc derapajele la care s-a referit. „Noi din 2009 ne-am străduit să ținem reprezentanții AIE împreună. Ei s-au mâncat între ei. De fapt, acesta a fost jocul celor din PD. Fiecăruia îi spunea câte o poveste. Nouă ne spuneau că vor omorî PLDM-ul, celor din PLDM că vor omorî PL-ul, socialiștilor li se spune că va fi omorât PL-ul și PLDM-ul, iar comuniștilor că va fi distrus PSRM-ul. În realitate, ei vor să-i omoare pe toți și să rămână doar ei. Lucrul acesta l-am înțeles treptat. Acum ce să facem? Să ne punem cenușă pe cap, să ne tragem un glonț și am terminat discuția. Dacă cineva se îndoiește de buna noastră credință, atunci nu mai știu cum să demonstrăm că am vrut păstrarea cursului european”, a zis Chirtoacă.

Întrebat dacă nu era mai bine să adere la PD, la fel cum ar fi făcut mai mulți primari din R. Moldova, Chirtoacă și-a făcut cruce și a izbucnit în râs: „Mai bine la pușcărie. Mai bine toată viața la pușcărie pentru nimic, pentru toată bătaia de joc, aberațiile care îmi sunt incriminate, cu toate dosarele supte din deget… Mai bine la pușcărie decât în PD și la Plahotniuc. Îmi pare rău, dar asta nu e viață în secolul XXI. Oamenii nu mai sunt oameni, primarii nu se mai simt reprezentanți ai comunității. Ei se simt ca niște instrumente, ei nu-și mai aparțin. Ei nu mai pot judeca normal, nu vor să mai audă de funcția de primar”.

Primarul demisionar a mai adăugat că nu s-a gândit niciodată ce i-ar spune lui Vlad Plahotniuc dacă s-ar întâlni pe stradă, dar a precizat că l-ar invita la o dezbatere televizată. „L-aș invita să discutăm în direct o zi, două… Să abordăm lucrurile. Cine știe, poate vrea să facă lucruri bune și noi suntem bătuți la cap ca să înțelegem asta. Vino, domnule Plahotniuc, să discutăm… O să zică că nu are ce discuta cu penali, că eu sunt un penal și un infractor, iar dumnealui este salvatorul R. Moldova, Mesia”, a mai adăugat Dorin Chirtoacă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a respins toate acuzațiile aduse de Chirtoacă la adresa PD și a liderului formațiunii, Vlad Plahotniuc. „Dumnealui figurează în mai multe cauze penale și, chiar dacă accept principiul prezumției nevinovăției, nu e un secret pentru nimeni că Primăria s-a transformat în ultimii zece ani, cât a fost dânsul în fruntea capitalei, în una dintre cele mai corupte structuri”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Vitalie Gămurari. În același context, sursa citată spune că cei cu dosare penale nu au altă justificare pentru ceea ce ar fi comis și preferă de fiecare dată să arunce vina pe PD și Vlad Plahotniuc: „Trebuie să mai luăm în calcul că avem și un an electoral. Cei care vor să se debaraseze de dosarele penale pe care le au, dau vina pe PD”.

Amintim că Dorin Chirtoacă, care a fost suspendat din funcție încă din luna mai 2017, a demisionat vinerea trecută din funcție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md