Dorin Chirtoacă susține că este „prigonit” de Plahotniuc pe motiv că i-a refuzat mai multe „proiecte imobiliare”. Detalii

211

Primarul în demisie al capitalei, Dorin Chirtoacă spune că lui Plahotniuc i „s-a pus pata” pe el din cauza a mai multor proiecte imobiliare, dar și că a fost împotriva liderului actual al PD să fie prim-ministru. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Important de la TV21.

„Din cauza a mai multor proiecte imobiliare”, a explicat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii, enumerând mai multe exemple.

Primul exemplu dat de Chirtoacă este refuzul și faptul că primarul s-a împotrivit intenției lui Plahotniuc de a construi un hotel de 6 etaje în parcul central. În prezent, dosarul se află încă la Curtea Supremă.

(foto) Hotel sau Cafenea? Viitorul cafenelei „Guguță” din Parcul Central rămâne a fi incert

Un alt exemplu dat de Chirtoacă este că i-a pus bețe în roate lui Plahotniuc dându-i planurile peste cap în privința unor proiecte legate de parcul La Izvor. Potrivit primarului demisionar, Plahotniuc și-ar fi atribuit două insulele către Finpar Invest, companie despre care s-a scris în mai multe investigații că ar aparține liderului PDM.

(foto) Ce fac oamenii în parcul La Izvor?

„Dacă cineva îi spune nu, se distruge tot. Nu contează ce este, poate și pentru o măgălie de chibrit”, a explicat Chirtoacă.

Un al treilea obiectiv imobiliar pentru care Chirtoacă s-ar fi împotrivit iar Plahotniuc ar fi fost nemulțumit de asta este reconstrucția imobilului istoric din perimetrul străzilor Pușkin – Vlaicu-Pîrcălab – București. Potrivit lui Chirtoacă, potrivit proiectului inițial, trebuia să se permite construcția unei clădiri în curtea interioară acelui edificiu istoric fără a depăși înălțimea acesteia, iar Casa Științei, din exterior să fie renovată.

„Acum au demolat tot din interior și au lăsat doar fațada la cea de la București cu Pîrcălab”, a mai spus Chirtoacă.

Primarul în demisie a mai adăugat că nu a fost de acord cu cu candidatura lui Plahotniuc la funcția de prim-ministru la începutul anului 2016.

Atunci, candidatura actualului lider PD fusese susținută de toți deputații liberali, însă a fost respinsă în final de către președintele de atunci, Nicolae Timofti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente