/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Silvia Radu i-a cerut demisia lui Iacob Capcelea: „Altfel voi fi nevoită să te demit”

missing
19 februarie 2018, ora 18:48

Imaginile cu autobuzul, aflat în gestiunea parcului urban, au fost vizualizate și de primărița capitalei. Indignată de starea deplorabilă a mijlocului de transport, Silvia Radu i-a cerut lui Iacob Capcelea să-și prezinte demisia: „Este strigător la cer ca în secolul 21 ca să avem așa autobuze care prezintă pericol pentru viețile călătorilor. Este un caz mult prea grav pentru ca dumnealui să nu depună cererea de demisie”.

„Eu nu mă gândesc că la moment este cazul ca să fiu demis”, a replicat șeful Parcului Urban de Autobuze Chișinău.

Capcelea a precizat că nu el este de vină că timp de 10 ani Consiliul municipal nu a alocat resurse financiare pentru cumpărarea autobuzelor: „Autobuzul a ieșit în sare bună pe traseu, efectuând a treia cursă spre Ghidighici. Din cauza uzurii avansate a metalului și a ruginii s-a desprins aripa metalului de la podea”.

În cadrul ședinței, Silvia Radu a propus fuzionarea Parcului Urban de Autobuze cu Regia Transport Electric și introducerea unui un tichet unic pentru troleibuze și autobuze: „Ne propunem să facem această fuziune, ce puțin să fie aprobată în următoarele două luni ca CMC”.

S-a ajuns la acest scandal după ce săptămână trecută un preot a distribuit imagini cu un autobuz avariat de pe ruta Chișinău – Ghiodighici, unde, prin podeaua spartă, se vedea asfaltul. De când a preluat funcția de primar interimar, doi șefi, unul de la direcția Transport, iar altul de la Educație, au fost demiși. Silvia Radu i-a mai cerut demisia și lui Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram