Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   (Foto) Underland Fest 2018: 6000…

(Foto) Underland Fest 2018: 6000 de oaspeți au savurat deliciul festivalului subteran

La 17 februarie, Cramele Cricova au prins culoare, au oscilat pe ritmuri de muzică și aromă de izvar. A doua ediție a festivalului subteran teatralizat a adunat peste 6000 de vizitatori. Fiecare oaspete a fost întâlnit cu un pahar de izvar fierbinte, iar de acolo aventura în orașul Underland a început.

Chiar în preajma Primăriei, legendarul Kesavan – elefantul protector al orașului, a urmărit ca alegerile primarului nou al orașului să fie desfășurate corect. Atmosfera de competiție între cei doi candidați pentru poziția de primar a fost foarte intensă. Cu 658 de voturi a fost ales noul primar Underland – Viorica Poamăacră, pe când contracandidatul Vasile Bacon s-a ales doar cu 342 de voturi.

Nimeni nu a trecut pe lângă Jandarmarie și Primul Ajutor Vinicol fără să guste din cel mai de leac izvar, iar Ghicitoria a lucrat fără pauză de prânz, căci sute de doritori rânveau să-și cunoască viitorul. În zona Teatrului Mare Jucăuș oaspeții au colectat emoții pozitive pentru că un show fenomenal cu bule de săpun și legenda Mărțișorului prezentată în teatrul umbrelor îți fură inima și o păstrează acolo. După ce sute de participanți absolveau cu succes cele trei școli de vin cu degustări gratuite conduse de sommelier, urma să meargă imediat la Academia de Științe Cabernetice să-și primească medalia de master în vinuri. În cartierul Vinului Roșu, cei mari și mici au avut parte de ateliere de creație și experimente educative din partea laboratorul distracțiilor științifice „Mendelevium”.

La oficiul Sfântului Valentin, cuplurile așteptau cu nerăbdare să-și oficializeze dragostea conform legilor Underland-ului, chiar și pentru o singură zi. Oficiul a înregistrat peste 200 de căsătorii în mai puțin de zece ore de activitate.
Mai mulți jongleri, picioroange și muzicanți stradali au încărcat străzile festivalului cu energie pozitivă.

Pe cele patru scene ale festivalului – scena izvarului, vinului alb, vinului roșu și vinului spumant, au răsunat simultan zeci de stiluri de muzică și au evoluat peste 30 de interpreți și trupe muzicale din nouă țări: SUA, Spania, Franța, Australia, Portugalia, Italia, România, Ucraina și R. Moldova.

Underland Fest 2018 în cifre
Festivalul Underland în acest an a găzduit peste 6000 de oaspeți, dintre care circa 1000 vizitatori de peste hotarele țării. S-au consumat peste 2000 litri de izvar și peste 2000 sticle de vin. În organizarea festivalului au fost implicați 50 actori, 32 trupe muzicale, 70 voluntari, 16 parteneri media, 17 colaboratori PRofile Agency, 200 colaboratori „Cricova” și 120 vânzători și meșteri populari.