Un deținut într-un penitenciar din Leova i-a „vândut” unui tânăr din capitală un automobil „inexistent”. Poliția a pornit o cauză penală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un deținut din raionul Leova i-a „vândut” unui tânăr din capitală un automobil de model BMW „inexistent” contra unei sume de 3.000 de euro. Doi complici ai deținutului au luat banii, însă nu și-au onorat promisiunea de a-i transmite tânărului automobilul găsit într-un anunț pe Internet. Oamenii legii au reușit reținerea celor doi complici care și-au recunoscut vina.

Acțiunile de urmărire au început după ce tânărul de 26 de ani s-a adresat cu o cerere la IP Botanica al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, precum că ar fi fost înșelat de bani de către un necunoscut, sub pretextul vânzării unui automobil la prețul de 3.000 de euro. Potrivit lui, anunțul cu privire la vânzarea automobilului l-ar fi găsit pe internet.

În cadrul investigațiilor demarate, forțele de ordine au constatat că victima ar fi vorbit la telefon cu un deținut dintr-un penitenciar din raionul Leova. Acesta i-ar fi promis vânzarea automobilului de model BMW. Ulterior tânărul s-ar fi întâlnit pe bulevardul Dacia din capitală cu doi complici ai suspectului și le-ar fi oferit suma de 3.000 de euro, fără ca aceștia sa-și onoreze obligațiunile.

Astfel, polițiștii au descins acțiuni speciale de investigații și au reținut o tânără în vârstă de 26 ani și al doilea complice, un individ în vârstă de 25 ani. În cadrul audierilor s-a constatat că aceștia doi acționau în complicitate cu deținutul din penitenciar, cu care inițial a vorbit victima. Tinerii au recunoscut faptul că ar fi fost telefonați de bărbatul în vârstă de 40 ani, originar din raionul Leova, care este deținut la un penitenciar din or. Leova, solicitându-le să se deplaseze pe adresa indicată și să ridice banii de la victimă.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, persoanele implicate riscă să fie sancționate cu amendă sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...