Cum arată, unde va fi și cine va construi primul „cartier social” în cadrul programului „Prima Casă”

27545666_1706147832805472_1975348238496103077_n

Compania D&D, despre care presa a scris că ar aparține deputatului Iurie Dîrda, în prezent neafiliat, dar ales în 2014 pe listele Partidului Liberal, va construi un complex masiv de blocuri la periferia orașului Chișinău, în cadrul programului „Prima Casă”. Complexul se va afla în apropiere de drumul care leagă Porțile Orașului de Aeroport, în vecinătatea Lacului din Muzeul Satului (aka Восьмерка) și vis a vis de Metro.

Programul a fost aprobat cu mare tam-tam de către Guvern și promite asigurarea tinerelor familii cu prima casă. Cei care aplică la program vor putea să-și procure locuințe în credit, achitând în avans doar 10%, iar statul să asigure 50% din valoarea creditului.

Undă verde pentru „Prima Casă”. Guvernul a aprobat programul care va permite tinerilor să cumpere locuințe

Locația unde se va afla noul „cartier social”:

bloc

Câteva imagini au fost deja publicate pe contul de facebook al companiei, care menționează că:

Compania D&D a fost în trecut în centru a altor scandaluri legate de construcțiile din oraș. În iunie 2016, de exemplu, în procesul de construcție a unui imobil de 16 etaje din sectorul Rîșcani, a fost surpată clădirea unei bănci comerciale ce-și are sediul în apropiere.

(foto, video) Ce se cunoaște până acum despre cazul surpării clădirii de la Rîșcani

Incidentul s-a produs în seara zilei de 8 iunie 2016 în jurul orelor 22:00 – 23:00. Acesta s-ar fi produs din cauza gropii de fundaţie săpată la doar câţiva metri distanţă.

Cu un an mai devreme, în anul 2015, aceeași companie era în centrul atenției din cauza unui șantier pornit în preajma sediului Clubului de Dans Sportiv Codreanca. Construcția a fost sistată abia după ce dansatorii, profesorii dar și consilieri și deputați socialiști au protestat de câteva ori în preajma șantierului.

Cazul Codreanca: Decizia Primăriei este sabotată, iar construcția ilegală continuă

Iurie Dîrda, fost consilier municipal în Chişinău din partea PL, este considerat unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din cadrul formaţiunii. Politicianul a figurat anterior în mai multe anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice. A ajuns în Parlament, fiind pe locul 12 în lista candidaților Partidului Liberal. Unul dintre articole arăta că Iurie Dîrda este fondator la două firme, Darsimid SRL și Dansicons SRL, una dintre cele mai cunoscute companii de construcții din țară.

Autorii au precizat că Svetlana Dîrda, soția politicianului, este fondatoarea firmei Egostil SRL, care deține o spălătorie auto în incinta complexului locativ de pe strada Nicolae Testemițanu din Chişinău, construit de Dansicons.

Declarația lui Iurie Dîrda pentru anul 2014 de pe site-ul Parlamentului arată că Svetlana Dîrda este salariata D&D Companie, de unde a încasat în anul de înainte 90 de mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente