A vrut să-și cumpere BMW! Un tânăr a rămas fără 3000 euro, fiind tras pe sfoară de un deținut din Leova

Un tânăr, în vârstă de 26 ani, din Chișinău, a anunțat polițiștii capitalei că a rămas fără bani, fiind înşelat de către un necunoscut care i-a promis că îi vinde un automobil BMW la preţul de 3000 euro. Potrivit lui, anunţul cu privire la vânzarea automobilului l-ar fi găsit pe internet.

În cadrul investigaţiilor, forţele de ordine au constatat că în realitate victima a vorbit la telefon cu un deţinut dintr-un penitenciar din raionul Leova. Acesta i-a promis vânzarea automobilului de model BMW. Oamenii legii nu au oferit detalii despre cum deținutul l-a convins pe tânăr să transmită banii și cum cel din urmă trebuia să-și ridice mașina.

Astfel, ulterior, tânărul s-a întâlnit pe bulevardul Dacia cu doi complici ai suspectului, cărora le-a oferit suma cerută de 3000 euro, fără însă să-și primească automobilul dorit.

Astfel, poliţiştii au descins acţiuni speciale de investigaţii şi au reţinut o tânără în vârstă de 26 ani și al doilea complice, un individ în vârstă de 25 ani.

În cadrul audierilor s-a constatat că aceștia doi acționau în complicitate cu deținutul din penitenciar, cu care inițial a vorbit victima.

Tinerii au recunoscut faptul că ar fi fost telefonați de bărbatul în vârstă de 40 ani, originar din raionul Leova, care este deţinut la un penitenciar și care le-a solicitat să se deplaseze pe adresa indicată şi să ridice banii de la victimă.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, persoanele implicate riscă să fie sancționate cu amendă sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.