Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primara interimară a mun Chișinău:…

Primara interimară a mun Chișinău: „Penalii nu vor veni la Primărie”

Silvia Radu, primara interimară a mun. Chișinău, susține că nu va permite revenirea lui Igor Gamrețki la Primărie. „Penalii nu vor veni la Primărie, aici mă refer la Igor Gamrețki, dar nu la Nistor Grozavu. Nu trebuie să uităm că există prezumția de nevinovăție și atâta timp cât nu este o decizie în acest sens, este o situație total legală și corectă”, a menționat Radu, după ședința săptămânală a serviciilor Primăriei mun. Chișinău. 

Fostul șef al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC) din cadrul Primăriei Chișinău Igor Gamrețki, care a recunoscut că a trucat licitația privind amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău și a depus mărturii în baza cărora a fost pus sub acuzare Dorin Chirtoacă, se află în libertate și poate ocupa, în continuare, funcții publice. La 30 ianuarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia instanței de apel de a-i suspenda pedeapsa cu doi ani de detenție pe un termen de trei ani, dar a anulat interdicția impusă acestuia de a nu ocupa funcții publice în următorii trei ani. 

Decizia motivată a Curții Supreme de Justiție urmează a fi pronunțată la 27 februarie.

Reținerile sonore din primăvara anului 2017 în dosarul trucării licitației publice pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală nu au o finalitate la nouă luni de la demararea scandalului. Nicio persoană vizată în dosar nu se află după gratii sau în arest. Unica sentință de condamnare în dosarul respectiv este cea în privința lui Igor Gamrețki, cel care a recunoscut că a participat la trucarea licitației și a devenit beneficiarul a 26% din capitalul social al firmei care a fost desemnată câștigătoareDosarul acestuia a fost judecat în procedură simplificată, după ce fostul șef de direcție de la Primărie a recunoscut toate acuzațiile și probele aduse de procurori.

Citiți și:

(doc) Mărturiile din dosarul parcărilor: Gamrețki a cerut 2 milioane de euro sau 26% din firmă