04:27:39 19.04.2024
Stiri

Un politician care se declară UNIONIST critică dur semnarea declarațiilor de UNIRE de către mai multe primării: „O DIVERSIUNE perfectă”

Politică 19.02.2018 10:10 Vizualizări2729 Autor: Ziarul National
Un politician care se declară UNIONIST critică dur semnarea declarațiilor de UNIRE de către mai multe primării: „O DIVERSIUNE perfectă”


Declarațiile simbolice de Unire cu România, semnate de peste 30 de localități din R. Moldova, nu ar fi în folosul reunirii celor două state românești, ci reprezintă o diversiune antiunionistă. De această părere este liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, care se declară unionist, proeuropean și liberal.

„Mă adresez oamenilor care trăiesc acest sentiment de unionism sincer, care trăiesc la modul romantic dragostea lor față de România. Eu trăiesc același sentiment, doar le spun că nu am văzut o diversiune mai perfectă decât asta. Este o diversiune antionionistă”, a spus Mocanu la o emisiune televizată.

Citește și: DOC // Numărul LOCALITĂȚILOR din R. Moldova care își doresc Unirea cu România, tot mai mare! Traian Băsescu: „A început Unirea!”

Acesta a explicat de ce consideră că semnarea declarațiilor de Unire e o diversiune. „R. Moldova e bântuită de mai mulți ani de separatism, iar asta înseamnă nesupunerea autorităților publice locale față de cele centrale. E vorba de încălcarea principiilor democratice de adoptare a deciziilor prin vot majoritar. Să ajungă românii din țara asta, care sunt majoritari, chiar dacă nu recunosc… Să ajungă unioniștii din R. Moldova să se comporte ca niște separatiști e inadmisibil. Nu condamn oamenii care au făcut asta. Eu le spun liderilor politici că nu au voie asemenea acte”, a precizat Mocanu.

Potrivit lui, Unirea nu are cum să se facă prin referendum. „R. Moldova nu se rupea nici de la ruinele URSS, dacă era organizat un referendum pe această temă. Unire trebuie să fie votată de o clasă politică responsabilă, în care cetățenii să aibă încredere în ea. Şi, dacă se votează la referendum cu 50% plus 1 Unirea, ce ducem noi în UE şi în România? Nu există o altă modalitate de a face Unirea decât făcând ca procesul de reunificare să fie exact la fel ca cel de europenizare. Dacă se va merge pe principiul în UE doar prin Unire va însemna să intri în UE prin uşa din spate”, punctează acesta.

Cât despre Igor Dodon şi socialişti, Sergiu Mocanu a spus că aceștia aplaudă în picioare aceste declaraţii de Unire, fiind în prezent campioni „la statalism”. „Ei au de zece ori mai multe sate care se declară pentru statul R. Moldova, de parcă noi am fi împotriva statului R. Moldova. Toţi cei care semnează pentru statalismul lui Dodon au fost împotriva independenţei R.Moldova”, a amintit sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md