(foto) Cine sunt elevii câștigători ai Mold SEF 2018. Proiectele inovatoare cu care ne vor reprezenta țara în SUA

3_0
Foto: agepi.md

A VI-a ediție a Concursului Național de Ştiințe și Inginerie pentru elevi „Mold SEF” a luat sfârșit. Trei proiecte inovatoare s-au plasat pe locul I. Elevii câștigători vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional „Intel ISEF 2018”, care se va desfăşura în luna mai, în Statele Unite ale Americii. 

La ediția din acest an a concursului au participat 85 de elevi de la instituții de învățământ preuniversitar, secundar profesional şi mediu de specialitate din 10 raioane și municipii, fiind înregistrate 53 de proiecte la trei categorii tematice: științe și matematică; științe aplicate și tehnologii informaționale.

Cele mai bune lucrări au fost premiate cu mențiuni, diplome de gradele I, II și III, conform celor 3 categorii de concurs și cu premii speciale din partea partenerilor.

Proiectele care s-au plasat pe locul I, pentru fiecare categorie sunt:

  • Sandu Chirița, elev în clasa a XI-a, Liceul Tehnologic ORT „Herțli” din Chișinău, cu Proiectul „A novel Approach to call quality assessment using sequential neural networks”;
  • Vladlen Grecu și Cristina-Dana Boțoroga, elevi în clasa a XII-a, Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din Orhei, cu Proiectul „Poluarea albă”;
  • Artemie Mitioglo și Vladislav Mitioglo, elevi în clasa a XI-a, Liceul teoretic „Orizont” din Chișinău, cu Proiectul „Combating air polution with the help of nanotechnology”.

La festivitatea de premiere au fost prezenți reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea evenimentului, partenerii și sponsorii acestui concurs. Invitații au felicitat participanții pentru performanțele de care au dat dovadă și și-au exprimat încrederea că viitorul Republicii Moldova este în mâinile tinerilor ambițioși și inventivi.

Proiectele plasate pe locul I vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional „Intel ISEF 2018”, care se va desfăşura în luna mai, în Statele Unite ale Americii. Menționăm că, unul din proiectele selectate anul trecut pentru participare în cadrul acestui prestigios concurs a fost premiat cu 5000 USD.

Concursul a fost organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, precum și împreună cu mai mulți parteneri.

Photo Credit: agepi.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente