14:18:53 25.04.2024
Stiri

Un comentator politic sugerează că Maia Sandu sau Andrei Năstase nu trebuie să admită ca municipiul Chișinău să fie preluat de SOCIALIȘTI și le propune ca unul dintre ei să candideze

Politică 18.02.2018 16:40 Vizualizări2153 Autor: Ziarul National
Un comentator politic sugerează că Maia Sandu sau Andrei Năstase nu trebuie să admită ca municipiul Chișinău să fie preluat de SOCIALIȘTI și le propune ca unul dintre ei să candideze


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, sau președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, care au salutat demisia lui Dorin Chirtoacă, ar trebui să facă tot posibilul ca să nu lase municipiul Chișinău pe mâinile socialiștilor și unul dintre ei ar trebuie să se înscrie în cursa electorală pentru funcția de primar general al capitalei. Acest lucru este sugerat de jurnalistul Victor Nichituș, într-un material publicat pe blogul său.

„Demisia lui Chirtoacă este o recunoaștere a tristelor adevăruri că „incompetența e la fel de periculoasă ca tancurile rusești, că mocirla corupției înghite deopotrivă dinozauri sovietici și tineri proeuropeni”. PAS, condus de Maia Sandu, susține că după demisia primarului Chirtoacă, Chișinăul poate fi scos „din mâinile corupților”. Și liderul PPDA, Andrei Năstase, crede că demisia lui Chirtoacă este „un gest util”. Declarația Maiei Sandu are o singură descifrare – această formațiune politică își declară intenția de a participa la competiția electorală pentru primărie. Consilierul municipal Ion Ceban, la fel, a lăudat gestul primarului Chirtoacă. Ion Ceban este considerat ca fiind candidatul socialiștilor moldoveni la Primăria capitalei R. Moldova”, crede Nichituș.

Aruncat de Chirtoacă peste Chișinău, mărul discordiei politice moldovenești va face victime, crede jurnalistul: „Aș da crezare postulatului care afirmă că, după era Chirtoacă, care a făcut politică și geopolitică și mai puține proiecte dedicate locuitorilor capitalei moldovene, ar fi cazul ca electoratul din Chișinău să își aleagă un bun manager. Simbolul pe care îl deține Primăria municipiului Chișinău este prea important ca lucrurile să se întâmple așa”.

Acesta mai scrie că dacă Chișinăul va fi câștigat de socialiști, atunci moralul lor pentru alegerile parlamentare va crește. „Căderea acestui „bastion al proromânismului” ar fi distrugătoare pentru partidele de dreapta. O victorie a blocului PAS/PPDA în Chișinău ar demonstra utilitatea acestei alianțe electorale. Ar fi o demonstrație că cei doi lideri au capacitatea de a capitaliza energiile antiguvernare și pot să le transforme în scor electoral. Rămâne să vedem cine va fi cel care va intra în cursa pentru primăria Chișinăului – Maia Sandu ori Andrei Năstase? O neparticipare ar fi descalificantă”, a mai adăugat acesta.

De menționat că miza celor de la PAS și PPDA este câștigarea alegerilor parlamentare din toamna aceasta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md