Pizza, sms-uri sau un mesaj de la Paul McCartney. Cele mai ciudate obiecte lansate în spațiu

spacepizzafeature
Foto: craves.everybodyshops.com

Pe 6 februarie cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, produsă de SpaceX, a fost lansată în spațiu. Evenimentul a fost inedit mai ales datorită maşinei electrice Tesla Roadster pe care racheta a avut-o la bord. Euronews a publicat însă o listă de alte zece obiecte stranii care au fost trimise până acum în spațiu. Printre ele se numără o pizza, un mesaj de la Paul McCartney sau piese de LEGO.

#1. Figurine LEGO

Trei figurine LEGO au fost plasate la bordul unei nave NASA care a fost lansată spre Jupiter. Una dintre acestea îl reprezenta pe zeul romanilor, Jupiter, alta era întruchiparea soției zeului, Junona, iar cea de-a a treia îl reprezenta pe astronomul Galileo Galilei.

jupiter

 

#2. Sabia lui Luke Skywalker din Star Wars

Sabia originală a lui Luke Skywalker, folosită pentru filmarea Star Wars, a fost trimisă în spațiu în 2007, pentru a marca aniversarea de 30 de ani de la lansarea primului film.

EPIV_Luke_lightsaber

#3. SMS-uri

Aproape 26 000 de mesaje din partea australienilor au fost transmise în spațiu în cadrul unui proiect lansat în 2009, „Hello from Space”.

#4. Buzz Lightyear din Toy Story

Jucăria, care a fost de fapt și un personaj popular al filmului animat Toy Story, a fost trimisă în spațiu în urma colaborării dintre NASA și Disney. Mesajul a fost să încurajeze fanii filmului, preponderent copii, să-și urmeze visurile.

Buzz_Lightyear1

#5. Înregistrări de sunete pământești

Mai multe înregistrări de sunete au fost transmise în spațiu pentru potențialele creaturi care ar exista acolo. Printre acestea se numără sunetul unei cascade, o bătaie de inimă, sau sunetul unui tunet.

#6. Rămășițele actorului James Doohan 

Actorul James Doohan și-a exprimat mereu dorința că și-ar dori ca rămășițele sale să fie împrăștiate în spațiu. Rămășițele actorului, care l-a jucat pe Scotty în Star Trek, au fost dispersate cu ajutorul unei rachete SpaceX.

#7. Pizza

În anul 2000, Pizza Hut a plătit 790 000 de euro ca să devină prima companie din lume care a livrat pizza în spațiu. Recipientul a fost astronautul rus Iurie Usachov. Livrarea a durat mai mult decât de obicei din motive evidente, iar cei de la Pizza Hut au fost nevoiți să adauge mai multe condimente, întrucât timpul îndelungat petrecut în spațiu poate slăbi papilele gustative.

tumblr_ngtbu3q33S1rdredko1_1280

#8. Reclame

În 2005, 100 000 de anunțuri au fost trimise în spațiu,  de la joburi vacante până la apartamente de închiriat, în caz că extratereștrii ar fi interesați de astfel de activități.

#9. Un mesaj de la starul Beatles, Paul McCartney

“Send my love to the aliens. All the best, Paul.”

#10. Maimuțe de mare

Creaturile au fost trimise în spațiu în 1972, împreună cu misiunea Apollo 16, pentru a testa radiația cosmică asupra cosmonauților umani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente