Linkuri accesibilitate

Lavrov a catalogat drept „vorbe goale” acuzațiile la adresa celor 13 ruși cercetați în SUA pentru amestecul în alegerile prezidențiale


Serghei Lavrov la conferința de la Munchen
Serghei Lavrov la conferința de la Munchen

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că nu are nici o reacție față de punerea sub acuzare a 13 cetățeni ruși și trei companii ruse pentru amestecul în alegerile prezidențiale americane din 2016.

El a răspuns întrebării puse de jurnalistul britanic Eduard Lucas, expert pentru Rusia și spațiul post-sovietic. „Nu am nici o reacție la punerea sub acuzare, căci nu o pot spune în limbaj diplomatic”, a spus Lavrov, continuând: „până nu vom avea fapte, aceste acuzaţii nu sunt decât vorbe goale”.

În discursul său de la Conferința de Securitate de la Munchen, Lavrov a înșirat o serie întreagă de acuzații la adresa Occidentului, printre care, ceea ce Moscova susține că ar fi fost o „lovitură de stat” în Ucraina, pusă la cale de Uniunea Europeană împotriva preşedintelui pro-rus Victor Ianukovici, din 2014. În discursul său, Lavrov a respins ideea că Rusia ar reprezenta „o amenințare globală”, drept, citam, „un mit”.

Выпуск видеоновостей Радио Свобода
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:00 0:00

XS
SM
MD
LG