Ședință comună a mai multor instituții la Chetrosu pentru diminuarea accidentelor rutiere

În premieră, instituţiile statului au decis să-şi unească forţele ca să diminueze rata accidentelor rutiere. Iniţiativa vine din partea şefului IGP, Alexandru Pînzari şi al Inspectoratului Naţional de Patrulare. Pentru a asigura o bună circulaţie atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni, poliţiştii au venit cu propunerea de a-i implica pe toţi. Primul traseu ales a fost Chişinău – Anenii Noi.

Şedinţa a avut loc în localitatea Chetrosu, acolo unde acum o lună, cinci persoane, printre care un minor, au decedat în urma unui accident.

Pe lângă poliţişti, au venit şi reprezentanţii administraţiei publice locale şi raionale, dar şi agenţii economici. Potrivit şefului Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, acesta este abia primul pas pentru a asigura circulaţia pe traseele naţionale.

Atunci când pe o porțiune de traseu au loc unul, două, trei sau mai multe, dar nu este din cauza șoferului că este în stare de ebrietate, se convoacă imediat o comisie fomată din reprezentanții poliției, autorității publice locale, agentul economic care a construit acest traseu, dar și reprezentanții Agenției Drumurilor, se deplasează la fața locului și identifică cauzele care au dus la săvârșirea acestor accidente rutiere”, a declarat Pânzari.

Potrivit şefului Inspectoratului Naţional de Patrulare, Livii Baziuc, formatul de conlucrare este o premieră pentru ţara noastră.

Ulterior, se va face o evaluare a colaborării, iar la necesitate unele acţiuni vor fi ajustate. Totodată, raionul Anenii Noi este abia primul din ţară, schema urmând a fi aplicată şi în alte regiuni.

Amintim că președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a cerut reprezentanților formațiunii din Guvern să se concentreze pe siguranța cetățenilor. Atenție urmează să fie acordată reducerii numărului accidentelor de circulație, a cazurilor de intoxicație din cauza sobelor defecte, siguranței produselor alimentare, etc.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.