(foto) O artistă din Moldova va participa la o serie de expoziții „Women in Art for Peace” în mai multe orașe ale lumii. Care sunt acestea

27747592_573935449637993_1230711757171609750_o

Pe 6 februarie una dintre cele mai prestigioase clădiri din Strasbourg, Consiliul Europei, și-au deschis porțile pentru găzduirea unei expoziții de artă de excepție. „Women in Art for Peace” are drept scop sensibilizarea faţă de importanţa participării femeilor în consolidarea şi menţinerea păcii.

„Women in Art for Peace” este a doua expoziție dintr-o serie de expoziții organizate de către Europe’s Art in colaborare cu The International Peace Insitute (Institutul Internațional al Păcii). Lansarea programului a avut loc în mai 2017, în Manama, Bahrain.

Un număr de 20 artiste consacrate din 20 de țări  își vor expune lucrările realizate pe această temă în spațiul clădirii Consiliului Europei. Expoziția va rămâne deschisă pentru vizitatori până pe data de 2 martie Evenimentul este organizat în colaborare cu Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

După Strasbourg, expoziția își va continua drumul spre Bruxelles. În perioada 20 martie – 20 aprilie lucrările de artă, care transmit mesajul păcii, vor fi expuse la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene.

După Bruxelles, organizatorii planifică să aducă expoziția la București, după care va ajunge și la New York.

Nouă dintre artistele ale căror lucrări vor fi etalate în aceste orașe, printre care și una din Moldova, sunt următoarele:

Eleonora Brigalda (Republica Moldova); Unni Askeland (Norvegia); Cassandra J. Wainhouse (Franța); Nadia Osi(Irak);  Hripsime Margaryan (Armenia); Fatma Abdullah Lootah (Emiratele Arabe Unite); Natalija Miladinovic (Serbia); MounaChouk (Tunisia).

În paralel cu expoziția „Women in Art fo Peace” de la Strasbourg se va desfășura și o licitație caritabilă unde se vor vinde lucrările donate de unele dintre artistele participante. Fondurile strânse se vor investi în organizarea unui workshop de artă într-unul dintre centrele pentru refugiați din Belgia.

Parteneri evenimentului sunt:

Europe’s Art, Institutul Internațional al Păcii, Reprezentanța Permanentăa Republicii Moldova în Consiliul Europei, Consiliul Europei.

HE Shaikh Rashid Bin Khalifa Al Khalifa, Membru al familiei regale a Bahrainului patronează acest proiect.

Fondatorii  proiectului:

Iana Stanțieru –  Director Executiv al Europe’s Art. Iana este originară din Republica Moldova

NejibFriji – Director al Institutului Internațional pentu Pace  MENA

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente