Clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului Lituaniei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În semn de solidaritate cu Lituania, care marchează 100 de ani de la obținerea independenței, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului acestei țări. Publicul va putea admira edificiul Legislativului iluminat în galben, verde și roșu, astăzi, între orele 18.00 – 22.00.

„Am decis să dăm curs solicitării colegilor din Lituania și să fim alături de oamenii din această țară într-o zi importantă pentru istoria națiunii lituaniene. Avem o relație excelentă de colaborare și prin acest gest arătăm că la fel cum Moldova contează pe suportul Lituaniei, lituanienii pot fi siguri de suportul nostru”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, a mulțumit conducerii Parlamentului, menționând că ”16 februarie este cea mai importantă dată în istoria noastră, când sărbătorim ziua de naștere a unei Lituanii moderne. Apreciem că Parlamentul a acceptat invitația de a ilumina clădirea Legislativului în culorile drapelului Lituaniei, pentru a arăta solidaritate cu națiunea lituaniană. Drapelul este cel mai important simbol național, reprezentativ pentru centenar, care unește întreaga națiune lituaniană”. El a menționat că în 1990, Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut independența Lituaniei.

Potrivit Ambasadorului, relațiile prietenești și profunde dintre Lituania și Republica Moldova cuprind atât elementele tradiționale ale cooperării interstatale, cum ar fi vizitele la diferite niveluri, cât și cooperarea activă în domeniile culturii, artei, educației, științei și sănătății.

Pe data de 16 februarie, Lituania sărbătorește Ziua națională. Anul acesta, Lituania marchează 100 de ani de la obținerea independenței.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...