16:26:33 24.04.2024
Stiri

Critici la adresa „BÂLBÂIELILOR” dintre PAS și PPDA: „Ne întrebăm dacă acești doi politicieni au CAPACITATEA de a administra procese importante”

Politică 16.02.2018 11:40 Vizualizări1387 Autor: Ziarul National
Critici la adresa „BÂLBÂIELILOR” dintre PAS și PPDA: „Ne întrebăm dacă acești doi politicieni au CAPACITATEA de a administra procese importante” captură


Fostul Ambasador, actualmente om de televiziune, Andrei Popov, este deranjat de faptul că liderii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) nu au o poziție comună în privința formării blocului electoral pentru alegerile parlamentare din toamna aceasta, în pofida faptului că au trecut deja trei luni de când au semnat un Acord în acest sens.

„Maia Sandu și Andrei Năstase nu rezonează cu atmosfera din societate, care nu vrea doar schimbarea, dar vrea și o forță de opoziție, o alternativă credibilă. Cu fiecare săptămână care trece, în care acești doi lideri sunt în două lumi paralele, mai multă lume, inclusiv eu, ne întrebăm dacă acești doi politicieni au capacitatea de a administra procese importante”, a declarat Popov în cadrul emisiunii „Boțan+Popov”, de la „Tv8”.

În opinia acestuia, societatea ar fi dornică de o schimbare, dar atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase nu întreprind măsuri pentru a capitaliza această energie și a o transforma în scor electoral.

„Ei trebuie să se prezinte ca o forță eficace, or bâlbâielile și contradicțiile publice între Maia Sandu și Andrei Năstase, faptul că nu apar împreună… Au anunțat că formează un bloc electoral acum trei luni, dar nu i-am văzut niciodată împreună, nici staff-urile lor nu cooperează. Maia Sandu spune că va merge pe anumite principii, Andrei Năstase spune de listă…Ei trebuie să hotărască dacă sunt capabili să meargă ca o forță de opoziție unită sau nu. Dacă nu vor fi capabili să administreze un proces simplu, atunci cum poți să te aștepți că vor putea prezenta o alternativă puternică și eficientă în demontarea acestui sistem și administrarea treburilor statului? Ei nu se pot înțelege de trei luni. Andrei Năstase spune că înțelege principiul parității ca număr egal de candidați din partea PPDA și PAS, iar Maia Spune că paritatea înseamnă drept egal de decizie”, a adăugat Andrei Popov.

La rândul său, analistul politic Igor Boțan a menționat că „Dumnezeu dă, dar nu pune în traistă”. „Sunt două formațiuni politice, au membri, au staff – să discute între ei. E un proces dificil, toată lumea înțelege asta. Din câte înțeleg eu, ei discută despre principiul de integritate. S-ar putea trezi și unul și altul că așa-zisa problemă a integrității să le fi impusă. Ei pot inventa criterii de integritate. În privința integrității trebuie să le atragem atenția că cei din PD și aici sunt pionieri. Vom vedea a cui integritate va învinge – a Maiei Sandu și Andrei Năstase sau a PD. Au la ce se gândi. Se vor înțelege, atunci bine, dacă nu – vom pierde speranța”, a conchis Boțan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md