Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un consilier socialist local are…

Un consilier socialist local are „probleme cu partidul” după ce a semnat Declarația de Unire

După ce a semnat Declarația de Unire, un consilier socialist din s. Măgurele, raionul Ungheni, se plânge că reprezentanți ai Partidului Socialist (PSRM) din Chișinău fac presiuni asupra lui, informează Expresul. Deși susține că a semnat documentul din propria inițiativă, deține cetățenie română și este conștient de ceea ce face, Andrei Căldare, consilier în s. Măgurele pe listele PSRM, a fost „sfătuit” de „un jurist al PSRM” să semneze o altă declarație prin care să spună că „a fost indus în eroare de colegi”.

„Pe 13 februarie, seara, m-a telefonat cineva de la Chișinău, mi-a zis că e jurist la PSRM, dar numele nu și l-a spus. M-a sfătuit să fac o declarație, în care să spun că am semnat Declarația de Unire, fiind indus în eroare de colegii mei din Măgurele”, a povestit Andrei Căldare, consilier PSRM în s. Măgurele.

Căldare a declarat pentru Expresul că a semnat Declarația de Unire din voință proprie, fără să fie impus sau mințit de cineva.

„Am cetățenie română și sunt conștient de ceea ce fac”, a subliniat consilierul socialist.

Pe 14 februarie dimineața, la Măgurele s-ar fi deplasat doi reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Ungheni, care ar fi încercat să-l convingă pe Căldare, să facă declarația așa cum l-a „sfătuit” juristul din Chișinău. În plus, Căldare ar fi fost amenințat că va fi exclus din partid.

În replică, Andrei Căldare a făcut o declarație către conducerea PSRM. „Le-am scris foarte clar că nu am fost niciodată membru al PSRM și nu am nicio tangență cu acest partid”, spune Andrei Căldare. La întrebarea cum, totuși, a ajuns consilier pe listele PSRM, Andrei Căldare a răspuns că doar „din respect pentru Ghenadie Mitriuc” (n.r.: Ghenadie Mitriuc este deputat în Parlament și liderul organizației teritoriale Ungheni a PSRM).

După acest incident, Andrei Căldare a declarat că nu va mai candida pentru funcția de consilier pe listele PSRM. ci va fi consilier independent. La sediul PSRM din Ungheni nu am găsit pe nimeni pentru a comenta cele întâmplate, informează Expresul.

Consiliul local din Măgurele a votat Declarația de Unire pe 10 februarie, devenind a 18-a localitate din țară, care face acest lucru. Documentul a fost semnat de opt consilieri din cei nouă existenți.

Declarația de Unire din s. Măgurele este prima din raionul Ungheni

Alături de consilieri a fost și primarul Sergiu Bodrug, și secretarul consiliului local. Declarația de Unire de la Măgurele este prima în raionul Ungheni.

Citiți și: Ce înseamnă „declarațiile de unire” cu România, cum s-a votat pentru „statalitate” la Sadova și pentru ce trebuie taxat Igor Dodon