/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dosarul cafenelei Guguță: CSJ a decis înlocuirea firmei „Finpar Invest”, afiliată lui Vlad Plahotniuc

missing
15 februarie 2018, ora 20:04

Oficial, după decizia din iunie, Regata Imobiliare a cumpărat de la Finpar Invest clădirile fostei cafenele. La sfârşitul anului trecut, reprezentanţii companiei au cerut în instanţa de judecată ca Finpar Invest SRL să fie înlocuită cu Regata Imobiliare în litigiul cu autorităţile publice, scrie Anticorupție.md.

Curtea de Apel Chişinău a respins însă solicitarea, considerând-o nefondată. Încheierea a fost contestată la CSJ de ambele companii, iar la 14 februarie 2018 magistraţii au dat curs celor două recursuri. Prin urmare, Finpar Invest a fost înlocuită în acest dosar civil cu Regata Imobiliare. „Temei al succesiunii procedurale este transmiterea drepturilor sau obligațiilor materiale de la un subiect al raportului material la celălalt. Succesiunea în drepturile procedurale este universală, iar succesorul preia toate drepturile și obligațiile predecesorului său. Colegiul reține că calitatea procesuală activă și, respectiv, succesiunea în drepturile procedurale poate fi transmisă în cursul procesului unei alte persoane care nu a participat până atunci la proces”, se arată în decizia CSJ din această săptămână.

Cele două companii au încheiat tranzacţia la 27 iunie 2017, peste 13 zile de la decizia CSJ prin care dosarul a fost transmis la rejudecare în instanţa de apel. Regata Imobiliare a fost fondată de firma Biotehnos şi este administrată de Mihaela Usataia. Între timp, firma şi-a schimbat sediul juridic: acum compania se află pe strada Maria Cebotari 20, adresa cafenelei „Guguţă”. Biotehnos, firmă care se ocupă de comerţul cu produse cosmetologice şi farmaceutice, a fost fondată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii şi la fel îşi are sediul pe strada Maria Cebotari 20. Ceslav Ciuhrii a mai fondat şi Entofarm SRL, firmă care se ocupă de depozitări, fabricarea preparatelor farmaceutice, comerţ etc.

Într-un interviu din 2013 pentru revista Aquarelle, Ceslav Ciuhrii era prezentat drept proprietarul restaurantului „Mi Piace” din sectorul Botanica. Ziarul de Gardă a scris anterior că firma care deţine cafeneaua „Guguţă” are și două terenuri de peste un hectar fiecare, situate pe bd. Mircea cel Bătrân 25/1, pe care urmează să fi construit primul magazin Kaufland din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram