Atacatorul, un tânăr în vârstă de 19 ani, Nikolas Cruz, fost elev al liceului din Marjory Stoneman Douglas din Parkland, a fost reţinut de poliţie după atac.

Acest al 18-lea atac armat comis de la începutul anului într-o instituţie de învăţâmânt din SUA a stârnit un val de nemulţumiri în rândul vedetelor, care condamnă autorităţile pentru legea care permite achiziţionarea şi folosirea armelor de foc şi solicită luarea de poziţie.

„Niciun cuvânt, nicio acţiune, nicio lege nu este suficientă până nu oprim această epidemie a tragerilor în şcolile din ţara noastră. Inima mea este alături de părinţii şi elevii de la Marjory Stoneman Douglas High School”, a spus Ellen DeGeneres.

Cântăreaţa Gloria Estefan a scris pe contul său de Twitter: „Astăzi, în ziua în care ar trebui să sărbătorim dragostea, iubita mea Florida a fost încă o dată asaltată de violenţa cu arme de foc (...) Ce urmează?”.

„Devastată” de cele întâmplate în Florida, cântăreaţa Sheryl Crow a scris: „Asta nu ar trebui să se întâmple, totuşi...”.

Actriţa Bette Midler a transmis: „Încă un atac cu armă, de data asta în Florida. Felicitări acelor laşi fără coloană vertebrală care nu fac nimic să ne ajute să împiedicăm această oribilă epidemie, adăcă Congresul”.

Britney Spears a transmis că toate gândurile ei se îndreaptă către elevii liceului şi victimele atacului, în timp ce Zendaya a punctat că „şcolile noastre nu mai sunt sigure”.

Ricky Martin şi Fufth Harmony şi-a exprima, de asemenea, dragostea faţă de Florida şi au spus că se roagă pentru familiile celor afectaţi.