Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ajutor UE: 43 mln de…

Ajutor UE: 43 mln de euro pentru aprovizionare cu apă și canalizare a localităților din R. Moldova

Uniunea Europeană oferă 43 mln de euro pentru realizarea a 18 proiecte ce țin de aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților și sporirea eficienței energetice în clădirile publice.

În acest sens, astăzi, 15 februarie, la Chișinău au fost semnate Memorandumurile de Înțelegere pentru realizarea eficientă a proiectelor.

„Este o zi importantă pentru Guvernul R. Moldova și pentru cei peste 200.000 de cetățeni care vor beneficia de o infrastructură îmbunătățită în domeniul aprovizionării cu apă și a energie. Pentru implementarea proiectelor, Uniunea Europeană va oferi 43,4 milioane euro, în două tranșe. Mulțumim partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat în promovarea politicii de dezvoltare regională și modernizarea serviciilor publice în țara noastră”, a declarat Liviu Volconovici, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Bugetul total al Proiectului finanțat de Uniunea Europeană este de circa 43 mln de euro oferite de Uniunea Europeană, iar implementarea acesteia este prevăzută până la finele anului 2020.