/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO. DOC/ Tarifele la gaze, în vizorul CNA. A fost inițiat un proces penal

missing
15 februarie 2018, ora 15:48

Procesul penal a fost inițiat la 8 februarie. Potrivit juristului PAS, Maia Sandu a fost citată în calitate de martor și urmează să fie audiată de ofițerul de urmărire penală luni dimineața. La CNA, președinta PAS va confirma declarațiile scrise în denunțul său, spune juristul.

Ideea de bază este că în condițiile în care existau toate premisele pentru a micșora tarifele la gazele naturale, la energia electrică, la energia termică, ANRE nu a acționat conform competențelor legale și nu a revizuit tarifele. Din punctul nostru de vedere, asistăm la cel puțin o neglijență în serviciu, dacă nu mai mult”, susține Sergiu Litvinenco, jurist PAS.

Pentru ziua de luni a fost citat şi expertul în energetică, Sergiu Tofilat, care va fi audiat în calitate de martor. Potrivit CNA, la baza denunțului Maiei Sandu au stat documente semnate de Tofilat, care conţin anumite calcule cu privire la tarifele la gazele naturale.

Din câte mi-a comunicat ofițerul CNA, este intentat un proces penal în legătură cu tarifele la gaz. În nota informativă noi am menționat că există premise de a reduce tarifele la gaz cu 20-30 de procente. Că cetățenii, consumatorii de gaz au achitat un miliard jumătate de lei în plus, în ultimii doi ani”, menționează Sergiu Tofilat, expert independent în energetică.

Am solicitat o reacție din partea ANRE. Responsabilii din cadrul instituției deocamdată nu ne-au oferit un răspuns. Problema tarifelor la gaze a fost scoasă în evidență acum câteva săptămâni de un grup de experți care anunța că prețul gazelor urma să fie redus, cu mult timp în urmă, cu 25 la sută. Ulterior și premierul Pavel Filip a anunțat că tarifele la gaze ar putea fi reduse cu 20 la sută, asta în timp ce ”Moldova–Gaz” anunța o posibilă micșorare cu doar 11 procente. De atunci însă, la modul practic, ANRE nu a întreprins nimic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram