Schimb de „amabilități” la ședința Parlamentului. Deliu: „Bine ați venit în Moldova”; Ghilețchi: „Vă mulțumesc pentru salutul călduros”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, prezent azi la prima sa ședință în noua funcție, a fost luat în răspăr de către fostul său coleg, liberal-democratul Tudor Deliu, care a ținut să-i ureze „bine ați venit în Republica Moldova”, după „pelerinajul cu conotație electorală din Statele Unite ale Americii”, dar și să-l întrebe cum se simte în fotoliul de vicepreședinte, amintindu-i că „ocupă această funcție abuziv”, pe motiv că nu a întrunit numărul legal de voturi. La rândul său, la fel de „amabil” Valeriu Ghilețchi i-a mulțumit acestuia pentru „salutul călduros”.

„E ridicol și rușinos, iar acest lucru are miros de autoritarism. Dacă vă considerați un politician, demonstrați că aveți maturitatea politică și dați-vă demisia din această funcție”, a reușit să spumă președintele fracțiunii PLDM, Todor Deliu, înainte ca președintele Parlamentului, Andrian Candu să-i închidă microfonul.

„Vă mulțumesc pentru salutul călduros pe care mi l-ați oferit cu ocazia revenirii în sesiunea de plen a Parlamentului. Am anunțat anterior, reiterez acest lucru astăzi, din punct de vedere al procedurilor legale nu am nicio obiecție ca acest lucru să fie contestat pe cale legală așa cum prevede Regulamentul Parlamentului. Regret că l-ați propus data trecută când nu eram în ședința de plen, pentru că aș fi pledat pentru includerea acelui proiect în ordinea de zi”, i-a răspuns la rândul său Valeriu Ghilețchi.

Noul vicepreședinte al Parlamentului, membru al majorității parlamentare a mai îndemnat ca „orice divergență pe care o avem să o decidem pe cale democratică, prin vot”. „Orice decizie o va lua Parlamentul, o voi respecta cum am făcut până atunci”, a mai menționat Ghilețchi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...