Una dintre victime, care a solicitat anonimatul, ne-a comunicat că astfel de abuzuri au loc ani la rând. Mai mult, din cauza conflictelor cu această directoare, tânăra ar fi pierdut o sarcină. Victimele au depus mai multe plângeri la poliţie, însă nu le-a fost satisfăcute niciuna.

Valentina Dobândă este cercetată acum pentru un fapt care a avut loc vara trecută. Este vorba despre 18 elevi ai acestei şcoli care provin din familii social vulnerabile şi care au fost trimişi în mod organizat la lucru în Mangalia, România. Acestora li s-ar fi promis o remunerare de 800 de RONI, dar nu au primit nimic.

Mai mult, aceeaşi directoare a prejudiciat prin acţiunile sale bugetul de stat cu aproape jumătate de milion de lei, se menţionează într-un raport al Ministerului Educaţiei. A admis abuzuri la cazarea elevilor în cămin şi a angajat persoane fără studiile necesare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în perioada 2014–2015, administraţia Şcolii Profesionale nr. 2 a efectuat cheltuieli salariale neîntemeiate în valoare de 480.000 de lei. Dintre acestea, 88.000 de lei au fost plătite chiar directorului instituţiei.

Valentina Dobândă a emis în 2016 un ordin pentru sporirea salariilor unor angajaţi pe motiv că aceştia ar fi mai „eficienţi”.