00:34:20 29.03.2024
Stiri

Declarații APOCALIPTICE în Parlament, neluate în seamă: „Nistrul poate dispărea și R. Moldova se va transforma în DEȘERT”

Politică 15.02.2018 11:19 Vizualizări2662 Autor: Ziarul National
Declarații APOCALIPTICE în Parlament, neluate în seamă: „Nistrul poate dispărea și R. Moldova se va transforma în DEȘERT”


Majoritatea parlamentară a respins astăzi propunerea liberal-democraților de a audia în Parlament membrii Guvernului la subiectul construcției complexului hidroenergetic de la Dnestrovsk, Ucraina, care ar pune în pericol râul Nistru.

Liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a făcut referire la informațiile mai multor organizații neguvernamentale, potrivit cărora Ucraina ar cere de la R. Moldova un teren de aproape 20 de hectare pentru ca acea centrală să poată funcționa și, astfel, Chișinăul ar pierde controlul asupra scurgerii râului Nistru pe teritoriul republicii noastre.

„Sunt mai multe lucruri necunoscute pe care trebuie să le discutăm”, a spus Pistrinciuc.

„Nistrul poate dispărea și R. Moldova se va transforma în deșert”, și-a exprimat susținerea pentru această propunere socialistul Vlad Bătrâncea, adăugând că ucrainenii ar intenționa deja să înceapă construcția complexului hidroenergetic.

Și liberalul Roman Boțan a subliniat că această problemă ține de securitatea națională a statului și trebuie discutată, iar comunista Elena Bodnarenco a accentuat importanța unui control parlamentar la acest subiect.

Totuși, pentru includerea propunerii în ordinea de zi a Parlamentului s-au adunat numai 43 de voturi, ceea ce a fost insuficient.

Nici inițiativa liberal-democraților de a discuta contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, inclusiv posibilitățile de renegociere a acestuia, dar nici cea a comuniștilor de a discuta despre „coruperea și migrația politică” nu au fost susținute de majoritatea parlamentară.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md