Două decenii după gratii pentru un bărbat care și-a omorât cu sânge rece un consătean

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii au contestat sentința prin care un locuitor al raionului Strășeni a fost achitat pentru comiterea omorului unui consătean. Potrivit rechizitoriului, în ianuarie 2015, inculpatul, din interes material, a pătruns în casa unui consătean, la care muncea cu ziua, căruia i-a aplicat multiple lovituri cu un cuțit, victima decedând în urma leziunilor grave cauzate.

În decembrie 2015, instanța de fond l-a achitat pe inculpat, pe motiv că fapta nu a fost săvârșită de acesta. Sentința a fost atacată de către procuror la Curtea de Apel Chișinău, care a solicitat casarea acesteia cu rejudecarea cauzei, însă apelul procurorului a fost respins. Astfel, în februarie 2017, procurorii au contestat decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție, care a dispus rejudecarea cauzei în alt complet de judecată.

Recent, prin decizia Curții de Apel Chișinău, inculpatul a fost condamnat pentru comiterea omorului intenționat săvârșit cu deosebită cruzime la 20 de ani de detenție în penitenciar de tip închis.

Decizia însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...