Prima moțiune simplă din acest an! Socialiștii, nemulțumiți de politica dusă de ministrul Chiril Gaburici

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a înaintat azi o moțiune simplă în domeniul politicii realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii condus de Chiril Gaburici. Potrivit socialistului Vasile Bolea, care a argumentat moțiunea înaintată, economia Republicii Moldova se află în acest moment într-o situație dezastruoasă, iar anul 2017 a devenit „anul eșecului economic pentru Moldova din cauza politicii de supra-impozitare și de tăiere a investiților capitale”.

„Oamenii care au riscat și au inițiat afaceri în Moldova, așteaptă soluții pe termen lung, dar nu promisiuni și pomeni electorale. Demersul nostru de a determina ministrul să participe la o dezbatere, să prezinte cauzele dezastrului economic și adevărul despre starea economiei naționale, locurile de muncă pierdute de cetățeni, tăierea investițiilor publice, întreprinderile de stat care se vând pentru bani mărunți. Politica promovată de minister, duce Republica Moldova într-o direcție greșită și nu servește intereselor cetățenilor, urmărește doar interesele clientelei politice și acele pomeni electorale”, a menționat Vasile Bolea argumentând poziția PSRM.

După înaintarea acesteia, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că aceasta întrunește condițiile prevăzute de regulament, în ceea ce ține de numărul de semnături, forma și conținutul acesteia, va fi înregistrată în mod regulamentar, trimisă Comisiei economie, buget și finanțe, expediată Guvernului, iar Biroul permanent al Parlamentului va lua decizia când aceasta va fi examinată, în termen de 14 de zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...