Mocanu: Actuala componență a Guvernului a fost făcută pentru Plahotniuc. Dodon ar putea fi suspendat pentru 30 de zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși neagă acest lucru, președintele democrat Vlad Plahotniuc într-adevăr a vrut și mai vrea în continuare să devină prim-ministru al Republicii Moldova, doar că așteaptă „ziua în care să poată intra prin ușa din față a Guvernului”. Afirmația aparține liderului Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu, potrivit căruia, actuala componență a Guvernului „a fost făcută pentru Plahotniuc”, nu pentru pentru Pavel Filip.

„El într-adevăr a vrut să devină prim-ministru, doar că sfetnicii lui din umbră iau spus – nu te băga prin ușa din spate, nu încerca în perioada sărbătorilor de iarnă să devii prim-ministru pentru că nu vei avea legitimitatea necesară. Încearcă să devii eroul zilei, după ce lumea te va chema”, a menționat Mocanu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Potrivit liderului „Antimafie”, dacă Igor Dodon se va opune, depunerii jurământului de către noua componență a Guvernului condus de Vlad Plahotniuc, acesta ar putea fi suspendat, doar că nu pentru acest fapt, ci pentru refuzul de a promulga modificarea Constituției în privința includerii sintagmei „integrare europeană” și nu prin decizia curții Constituționale, cum s-a mai întâmplat de câteva ori, ci prin impeachment.

„Plahotniuc vrea să adopte această decizie în Parlament, Dodon să nu o promulge, după care el să unească toată dreapta în jurul lui. Pentru că el îl poate suspenda pe Dodon, are voturi, nu așa cum îl suspendă Curtea Constituțională, dar prin referendum. Dar la referendum trebuie să ne unim toți… El asta face la momentul actual. Iar în 30 de zile cât Dodon e suspendat, finul lui (n.r. președintele Parlamentului, Andrian Candu, rămas în calitate de președinte interimar în cazul suspendării lui Igor Dodon) are suficient timp să-l propună prim-ministru”, a spus Mocanu.

Nu în ultimul rând, potrivit liderului „Antimafie”, „această componență a Guvernului nu a fost făcută pentru Filip”, ci „a fost făcută pentru Plahotniuc”. „Vedeți cât de stingherit și incomod se simt Leancă și Tănase într-un Guvern al lui Filip. Acesta este Guvernul lui Plahotniuc. Doar că el așteaptă ziua în care să poată intra prin ușa din față a Guvernului”, a conchis politicianul la acest subiect.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...